AC Milan – Real Madrid. Conferinta de presa cu Allegri si Mourinho

Aseara a avut loc conferinta de presa oficiala a meciului AC Milan – Real Madrid. Iata declaratiile celor doi antrenori:

Massimiliano Allegri, antrenor AC Milan

Suntem o echipa puternica. Am pierdut contra lui Juventus, dar au marcat doua goluri norocoase. AC Milan a ajucat foarte bien sambata si nu merita sa piarda. La fel s-a intamplat si acum doua saptamani, la Madrid. Uneori fotbalul minte: suntem ingrijorati in privinta a doua goluri norocoase, cum au fost cele cu Juventus, unde am facut doar doua greseli pe care le-am platit scump. Am sutat de 23 de ori la poarta pentru a marca o singura data. Avem calitate si trebuie sa jucam ca o echipa. Milan nu este, si niciodata nu va fi o echipa care sa se apere cu toti jucatorii in fata careului.

Am pierdut un meci important in campionat, dar am castigat pe urmatoarele patru. E OK sa subliniem faptul cand o echipa ca AC Milan pierde, si bineinteles ca ne putem imbunatati jocul, dar sunt si multe aspecte pozitive care ma fac sa fiu optimist. Avem un grup puternic, care joaca la un nivel inalt, deci avem tot ce ne trebuie pentru a castiga. Trebuie sa punem presiune pe Real Madrid, nu avem voie sa facem greselile pe care le-am facut in tur.


José Mourinho, antrenor Real Madrid

Nu trebuie sa vorbesc despre cum ar trebui sa joace AC Milan. Deja stim ca vor juca 4-4-2, 4-3-3 sau o combinatie dintre aceste doua sisteme. Cand o echipa mare pierde, rar se intampla sa o faca de doua ori la rand, deci vor fi mai puternici decat sambata. Vor fi mai concentrati, cu o mai mare presiune asupra lor, dar nu extraordinara intrucat acest meci nu e decisiv. Noi jucam bine in aceasta perioada si vrem sa continuam acesta linie. Sa joci impotriva lui AC Milan pe San Siro este ceva ce oricine isi doreste.

Am simtit caldura suporterilor lui Inter in cursul zilei de azi, dar acum vreau sa ma concentrez la meci. As vrea sa joc cu Real impotriva lui Inter pentru a avea oportunitatea sa spun cat au insemnat ei pentru mine. In ciuda rivalitatii, a fost respect intre mine si AC Milan.

Suntem o echipa in crestere. Mereu am spus ca in al doilea meu an la un club totul merge aproape perfect, dar asta nu inseamna ca nu vom incerca sa sa atingem perfectiunea inca de acum.

Faptul ca Real Madrid nu a castigat niciodata pe San Siro a depins de presiunea pe care au simtit-o, cred. Realul a avut mereu echipa buna, dar niciodata nu a castigat aici. Asta pentru ca este pur si simplu dificil. Dar sunt convins ca si cei de la AC Milan sunt ingrijorati.

10 thoughts on “AC Milan – Real Madrid. Conferinta de presa cu Allegri si Mourinho”