AC Milan – Real Madrid. Analiza fazelor importante. A doua repriza.

Incepe repriza a doua si imediat Ronaldo iese in evidenta cu un sut de la distanta. Abbiati reuseste sa pareze. Formatiile nu s-au schimbat, in schimb Allegri cere mai multa miscare din partea atacantilor laterali. Asta se vede in minutul 52 cand avem parte de prima faza de atac a Milanului.

Faza1. Minutul 52. Mingea porneste de la Thiago Silva catre Pirlo. Ca de obicei, italianul este presat inca de la prima atingere de balon, desi la prima vedere pare ca intensitatea marcajului a scazut. In timp ce mingea merge de la Piro la Gattuso, Pato se misca in centru lasand spatiu in dreapta pentru urcarea lui Abate. Gattuso are mingea, Abate incepe sa sprinteze si Pato revine in flanc unde deja urcarea lui Abate a creat superioritate. Brazilianul tine mingea pana cand fundasul lateral invaluie si paseaza pentru centrare.

AC Milan - Real

AC Milan - Real Madrid

Faza porneste bine dar faptul ca Boateng dar mai ales Ronaldinho sunt destul de mult in spate si deplasarea lui Ibrahimovic in lateral la inceputul fazei ne penalizeaza. Daca Boateng sau Ronaldinho erau un pic mai aproape de Ibrahimovic faza devenea mult mai periculoasa. Pentru cei care nu au vazut meciul, Abate centreaza destul de bine in careu catre Ibra dar Pepe reuseste sa respinga.

Faza 2. Gol Inzaghi. Ozil pierde o minge la marginea careului in fata lui Nesta. Aparatorul ii paseaza lui Gattuso care vede excelent spatiul dintre Pepe si Sergio Ramos si arunca o minge catre Ibrahimovic. Suedezul urmareste si profita de greseala lui Pepe care lufteaza. Ajunge in careu si centreaza pentru Inzaghi. Casillias iese bine dar scapa mingea printre maini si Inzaghi inscrie din 2 metri. O serie de greseli, mingea pierduta de Ozil si viteza de reactie foarte buna a lui Gattuso aduc egalarea.

AC Milan - Real Madrid

Faza 3. Gol Inzaghi. Odata cu schimbarea lui Pato, Milan trece le 4-4-2 si echipa arata mult mai echilibrata. Golul de 2-1 vine dintr-o faza simpla. Gattuso primeste mingea de la Boateng si lobeaza peste apararea adversa pentru Inzaghi. Pippo scapa singur cu portarul (din offside) si inscrie. Fotbalul este simplu.

AC Milan - Real Madrid

Faza 4. Golul lui Pedro Leon. Ultimele minute ale partidei. Este 2-1 pentru Milan si Real se arunca in atac. Seedorf indeparteaza o minge din marginea careului. Xabi Alonso paseaza pentru Benzema, care este nemarcat. Inca din momentul pasei mijlocasului madrilen Pedro Leon se duce spre fracez care dupa o preluare scurta paseaza decisiv pentru golul egalizator. Seedorf este pozitionat gresit in prima faza iar Zambrotta este neatent la jucatorul din spatele sau care scapa de marcaj si ramane singur cu portarul.

AC Milan Real Madrid

AC Milan Real Madrid

Se poate spune ca ambele echipe au pierdut pe greselile aparariilor. Real a dominat in prima repriza dar Milan a reusit sa calmeze jocul in a doua. Rossonerii au aratat mult mai echilibrati in 4-4-2-ul desenat de Allegri dupa introducerea lui Ambrosini. Inzaghi a facut un meci excelent fiind prezent pe tot frontul de atac si aratand o intelegere excelenta cu Ibrahimovic.

Analiza fazelor importante din prima repriza o gasiti aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.