AC Milan – Real Madrid 2-2. Egal nebun pe San Siro. Dubla Inzaghi.

AC Milan remizeaza cu Real Madrid in etapa cu numarul 4 Uefa Champions League. Madrileni deschid scorul in ultimele minute ale primei reprize prin Higuain. Rossonerii rastoarna rezultatul printr-o dubla a lui Inzaghi dar se vad egalati in ultimul minut de Benzema.

AC Milan incepe partida cu Ronaldinho si Abate titulari. In aparare joaca Thiago Silva si Nesta in centru cu Zambrotta pe partea stanga si Abate pe partea dreapta. Mijlocul este format din Pirlo, Boateng si Gattuso iar in atac Ronaldinho si Pato joaca in spatele lui Ibrahimovic. Mourinho face o singura schimbare fata de meciul tur, Sergio Ramos fiind recuperat complet si titularizat pe partea dreapta a apararii.

Echipa lui Mourinho incepe meciul excelent si Higuain trece foarte aproape de deschiderea scorului dupa o combinatie frumoasa a celor 4 jucatori ofensivi spanioli. Sutul argentinianului la coltul lung este respins cu greu de Abbiati. Rossonerii nu fac fata ritmului impus de gazde si mijlocasii rossonerii se vad nevoiti sa se apere mai mult decat sa construiasca. Pirlo salveaza de doua ori de pe linia portii si Realul pare ca are partida sub control. Rossonerii isi revin un pic dupa socul initial si dupa ce Boateng il testeaza pe Abbiati cu un sut de la marginea careului Ibrahimovic rateaza de doua ori singur cu portarul. Prima ocazie vine dupa o actiune buna a lui Boateng in partea stanga iar cea de-a doua mare ocazie vine din pasa lui Ronaldinho. Cum in fotbal ocaziile se razbuna, Real Madrid inscrie prin Higuain in ultimele minute ale primei reprize in urma unui contraatac condus excelent de Di Maria.

Allegri explica atacantilor laterali ca trebuie sa se miste mai mult si sa ajute apararea si rossonerii ies un pic mai hotarati de la vestiare. Totusi, nimic nu se intampla pana cand Inzaghi nu intra pe teren in locul lui Ronaldinho. Schimbarea are efectul scontat si SuperPippo inscrie dupa ce Ibrahimovic ii fura o minge in lateral lui Pepe si centreaza in careu. Casillas iese si dar scapa mingea din maini spre bucuria lui Pippo care este ca de obicei la locul potrivit. Italianul, ajuns la 69 de goluri in cupele europene nu are de facut decat sa impinga mingea in plasa. Lucru care ii place teribil.

Allegri mai face o schimbare. Umbra lui Pato iese de pe teren si este inlocuit cu Ambrosini. Milanul trece la un 4-4-2 mai solid si mult mai echilibrat decat formatia de inceput. In minutul 75, Gattuso (in mare forma si autor al unui meci ca in vremurile bune) lobeaza o minge peste apararea prea avansata a spaniolilor spre nemuritorul Inzaghi care sprinteaza spre poarta lui Casillias din offside. Tusierul nu vede si Pippo inscrie golul de 2-1 pe sub picioarele portarului spaniol care se inalta asteptand un lob de la atacantul italian. Filippo Inzaghi intra in legenda cu 70 de goluri in cupele europene, record absolut.

Realul nu vrea sa auda de infrangere si se arunca in atac. Pedro Leon ii ia locul lui Pepe si spaniolii trec la un 3-3-4 extrem de ofensiv. Golul egalizator vine in ultimele minute cand o greseala colectiva a apararii ii trimite pe acelasi Pedro Leon singur cu Abbiati. Spaniolul inscrie si Realul pleaca neinfrant de pe San Siro.

Am vazut un meci spectaculos, cu un Real Madrid dezalantuit pana la pauza. Dupa primele 45 de minute, AC Milan echilibreaza meciul si Allegri are inspiratia sa il introduca pe SuperPippo Inzaghi care depaseste recordul lui Muller si devine cel mai bun marcatro all-time in cupele europene cu 70 de goluri. Rossonerii sunt penalizati de golul primit in ultimele minute dar la cum a decurs partida si mai ales prima repriza o victorie era oarecum nemeritata.

Analiza tactica a fazelor importante o gasiti aici:

AC Milan – Real Madrid – prima repriza.

AC Milan – Real Madrid – a doua repriza.

[FD_ratings id_match=29]

13 thoughts on “AC Milan – Real Madrid 2-2. Egal nebun pe San Siro. Dubla Inzaghi.”