AC Milan – Real Madrid 2-2. Analiza fazelor importante. Prima repriza.

Faza 1. Minutul 7. Real Madrid ne arata primele surprize pregatite de Mourinho. Higuain, Ronaldo si Ozil au instructiuni clare. Higuain vine la primire, paseaza scurt si se retrage in banda stanga. Ronaldo trece din banda stanga in centru in locul lui Ozil care sprinteaza spre poarta cerand pasa intre linia de aparare si linia de mijloc a rossonerilor. In timpul dansului celor 3, Marcelo cauta spatiu profitand de neatentia defensiva a lui Pato care se prinde prea tarziu ca fundasul madrilen are kilometri de spatiu in fata. Deja este mult prea in spate pentru a-l mai putea opri.

AC Milan - Real Madrid 2-2

Daca Pato ar fi fost pozitionat corect in pozitia 1 faza nu ar mai fost loc. Ronaldo este inchis rapid de Nesta (nevoit sa iasa din dispozitiv) si daca Pato l-ar fi marcat cat de cat pe Marcelo (era de ajuns sa fie undeva in fata lui), Ronaldo ar fi stins faza cu o pasa in spate. Nici Ronaldinho nu era pozitionat corect dar faza nu se desfasura pe partea sa. Greseala tanarului brazilian este una destul de mare, Milan ramanand practic descoperita pe partea stanga.

Faza 2. Minutul 23. In sfarsit, AC Milan iese la atac. Thiago Silva arunca balonul in diagonala catre Abate care paseaza din prima pentru Ibrahimovic. Suedezul opreste mingea si paseaza in spate pentru Gattuso.

AC Milan Real Madrid

Din stanga suedezului Boateng porneste spre careu.Gattuso avanseaza cativa metri cu mingea la picior si il deschide pe Pato pe partea dreapta. In timp ce Pato avanseaza spre careu cu mingea la picior, Ibrahimovic si Boateng se intersecteaza, ghanezul ocupand spatiul creat de Ibrahimovic in mijlocul careului. Pato il vede, paseaza si ghanezul suteaza din prima.

AC Milan - Real Madrid

Faza 3. Minutul36. Inca o ocazie buna pentru Milan. Ronaldinho face in sfarsit ce i-a spus Allegri la vestiar. Vine pana la mijlocul terenului si ia mingea. Trece de Ramos si ocupa spatiul lasat liber de mijlocasii Realului care sunt pusi pe picior gresit de miscarile lui Ibrahimovic.

AC Milan - Real Madrid

Ronaldinho il serveste perfect pe Ibrahimovic care incearca un lob peste Casillias. Din pacate, atacantul suedez nu nimereste cadrul portii. De remarcat faptul ca nu mai putin de 4 oameni il marcau pe Ibrahimovic si asta ofera o gramada de solutii playmakerului brazilian. Pasa lobata catre Ibra, combinatie cu Gattuso sau lansare pentru Pato pe dreapta. In principiu echipa nu se pozitioneaza rau in atac dar totusi flancurile sunt prea imobile si asta permite celor doi mijlocasi spanioli sa nu rupa liniile, dublajul in banda nefiind necesar.

Faza 4. Minutul 43. Gol Higuain. Totul porneste de la o pasa gresita a lui Boateng la mijlocul terenului. Ghanezul primeste de la Pato, este destul de liber la mijlocul terenulu si incearca o pasa catre Ronaldinho. Ramos anticipeaza excelent si lanseaza contraatacul spaniolilor.

AC Milan - Real Madrid

Fundasul madrilen avanseaza cu mingea la picior si incearca un cross pentru Higuain dar mingea este respinsa de Boateng. Ronaldo ajunge primul la minge si trimite cu pieptul pentru Xabi Alonso. Spaniolul citeste jocul excelent si vede superioritatea echipei sale pe partea dreapta, unde Zambrotta lipseste si Ramos cu Di Maria stau la panda.

AC Milan - Real Madrid

Di Maria primeste mingea si sprinteaza catre poarta rossonerilor. Cumva, apararea lui Allegri se regrupreaza si situatia nu pare disperata. Rossonerii sunt 5 contra 4 dar Ronaldo si Ozil sunt deja in pozitii mai avansate decat Pirlo si Gattuso. Viteza isi va spune cuvantul.

AC Milan - Real Madrid.

Di Maria isi continua sprintul, Ronaldo isi cauta un culoar in partea stanga a apararii si Thiago Silva iese din aparare pentru a-l inchide pe Di Maria si a bloca un eventual culoar de pasa pentru Ramos. Nesta nu iese la offside si se regaseste cu doi adversari in fata. Intra spre centru spre Ronaldo si il lasa pe Higuain liber, crezand probabil ca Abate va strange in spatele lui si va bloca o eventuala uracare a argentinianului. Pirlo este intors in viteza de Di Maria care ii paseaza pe culoar lui Higuain, care nu este in offside. Argentinianul ramane singur cu Abbiati si nu rateaza.

AC Milan - Real Madrid

Gol incasat pe o serie de greseli incepand cu pasa lui Boateng si greseala lui Nesta care trebuia sa iasa la offside. Vina nu este insa numai a aparatorului italian, ci una colectiva. Abate nu este atent la Higuain, Silva iese destul de prost din aparare si Pirlo ii da prea mult spatiu lui Di Maria.

Analiza fazelor din repriza secunda cel mai devreme maine dupa amiaza.

3 thoughts on “AC Milan – Real Madrid 2-2. Analiza fazelor importante. Prima repriza.”