AC Milan – Palermo 3-0. Victorie convingatoare

AC Milan incepe cu Robinho in spatele cuplului de atacanti Ibrahimovic – Cassano si Aquillani pe teren inca din primul minut in locul lui Seedorf. Olandezul a acuzat dureri la genuchi si Allegri a preferat sa nu il riste. Palermo intra pe San Siro cu Miccoli titular dar cu o formatie axata in principal pe aparare. Care reuseste sa nu primeasca gol in primele 38 de minute, in ciuda celor 3-4 ocazii mari ale Milanului.

In minutul 35, Allegri il pierde pe Thiago Silva care este nevoit sa iasa de pe teren dupa o lovitura primita la o faza anterioara dar dupa 3 minute, Milan reuseste in sfarsit sa deschida scorul. Nocerino impinge mingea in poarta din 3 metri la sfarsitul unui atac prelungit Aquilani este gasit excelent de Ibrahimovic si paseaza decisiv pentru fostul jucator de la Palermo care inscrie primul sau gol pentru Milan.

Rossonerii fac o prima repriza destul de buna, Aquillani, Nocerino si Cassano iesind in evidenta. Robinho alterneaza momentele bune cu cele proaste, absenta prelungita de pe teren resimtindu-se in jocul brazilianului. Ibrahimovic isi face treaba dar parca ar putea juca mai avansat, Milan regasidu-se deseori in situatia in care Abate, Antonini sau Casano nu au cui centra.

In a doua repriza, Palermo iese la atac si Milan profita din plin de gaurile din apararea adversa, rossonerii avand o sumedenie de ocazii din care doua sunt transformate in gol de Robinho in minutul 56 si Cassano in minutul 64. Allegri are timp sa ii introduca pe teren pe Emanuelson si El Sharaawy in locul marcatorilor din a doua repriza.

Nocerino face un meci excelent, italianul jucand ca un adevarat mijlocas box to box, surprinzand printr-o tehnica destul de buna. Aquilani face o partida discreta dirijand jocul din spate, Abate confirma ca locul de fundas dreapta este de acum al lui in timp ce El Sharaawy confirma talentul de care dispune chiar daca joaca doar 10 minute.

3 puncte binevenite dar mai ales o victorie in sfarsit convingatoare si un joc bun al echipei. Reintoarcere lui Robinho, chiar daca fara jocuri in picioare aduce un plus de fantezie si dinamism in atac. Asteptam confirmarea jocului bun de astazi miercuri in Champions League.

[FD_ratings id_match=77 hometeam=”yes” awayteam=”no”]

27 thoughts on “AC Milan – Palermo 3-0. Victorie convingatoare”