AC Milan – Napoli 3-0. Seara lui Pato

AC Milan – Napoli incepe cu o schimbare de ultim moment in echipa lui Allegri care il lanseaza pe Flamini in locul lui Boateng. In rest, formatia rossonera este cea asteptata, cu Jankulovski langa Thiago Silva, Nesta si Abate in aparare, Gattuso, Van Bommel si Flamini la mijloc si Robinho-Ibrahimovic-Pato in atac. Mazzarri nu schimba nimic si isi trimite in teren cel mai bun 11 in lipsa lui Lavezzi, argentinianul fiind suspendat. Tensiunea este mare, se joaca cu casa inchisa. San Siro gazduieste din nou un derby istoric.

Ambele echipe incep extrem de prudent partida si evita sa aduca prea multi oameni in atac. Primele 15 minute nu ne ofera decat doua suturi de la distanta dar Ibrahimovic si Hamsik trimit mult peste poarta. Nici minutele urmatoare nu ne aduc mari emotii desi rossonerii isi iau rolul de gazde in serios si ataca mai mult.

Cea mai mare ocazie a primei repriza porneste de la o recuperare in flanc a lui Pato. Dupa cateva pase la marginea careului mingea ajunge la Van Bommel, liber in careu si olandezul suteaza dar Aronica intervine la sacrificiu si respinge in corner. AC Milan impinge jocul catre poarta lui De Sanctis dar sufera la ultima pasa. Ibrahimovic, Robinho si Flamini sunt neinspirati si Napoli scapa fara a primi gol in prima repriza.

Incepe repriza a doua si dupa doar 2 minute rossonerii deschid scorul. Aronica atinge mingea cu mana langa Pato si arbitrul dicteaza penalty. Ibrahimovic se duce spre punctul cu var si inscrie desi De Sanctis ghiceste coltul. Napoli acuza lovitura si AC Milan trece de doua ori pe langa golul 2. Ambele ocazii il au in prim plan pe Pato si De Sanctis. Portarul oaspetilor are doua interventii miraculoase, prima la un sut trimis de Pato de la 18 metri si a doua la o ocazie a lui Robinho din 4 metri dupa o actiune foarte frumoasa a aceluiasi Pato.

Mazzari incearca cu Zuniga in locul stersului Mascara si parca oaspetii mai castiga cativa metri. Allegri raspunde cu Boateng si Emanuelson pentru Robinho si Jankulovski. Rossonerii se retrag si asteapta contraatacul decisiv care vine in minutul 77. Pato – Ibrahimovic – Pato si brazilianul scapa spre De Sanctis in partea stanga. Boateng vine lansat catre poarta si pasa brazilianului este perfecta pentru 2-0.

Napoli este in corzi si Pato decide sa dea lovitura decisiva. Brazilianul porneste singur impotriva a doi aparatori pe contraatac, Ibrahimovic invaluie si brazilianul suteaza plasat catre vinclu. De Sanctis nu poate face nimic si scorul este 3-0. Gol meritat al brazilianului, fara indoiala omul meciului.

Allegri joaca partida perfect (si este inspirat cand vine vorba de schimbari), Cavani si Hamsik fiind anihilati in timp ce travaliul lui Robinho si Boateng (care si inscrie la 5 minute de la intrarea pe teren) nu permit azzurilor sa aiba superioritate la mijloc. Echipa lui Mazzari nu a aratat nici macar o secunda ca ar putea pune in pericol poarta lui Abbiati. AC Milan se distanteaza la 6 puncte de Napoli care sunt depasiti in clasament de Internationale, nerazzuri devenind astfel principalii rivali la titlu.

[FD_ratings id_match=”49″ hometeam=”yes” awayteam=”no”]

4 thoughts on “AC Milan – Napoli 3-0. Seara lui Pato”