AC Milan – meciuri legendare – partea I

Daca tot e vacanta si Milanul nu pare sa cumpere ceva rapid, vreau sa discutam toti despre meciurile noastre preferata. Mie personal, cel mai bun meci facut vreodata de Milan mi s-a parut Milan – Barcelona 4-0, finala Champions League.

Aveam pe atunci 12 ani, imi placea mult Milan dar nu puteam spune ca eram fan. Ii mai vedeam la tv si tin minte ca imi placea de Van Basten. Din pacate, olandezul nu juca. Si Baresi si Costacurta lipseau. Apararea parea improvizata, cu Tassoti, Panucci, Galli si Maldini. Parea ca atacul Barcei cu Romario si Stoichkov va pune mari probleme.

Desailly Milan - Barcelona 4-0Ma rog, toti stim ce s-a intamplat, Milan a facut partida perfecta. Eu tin minte foarte clar ultimele 2 goluri si spre deosebire de toti ceilalti, mi-a ramas in cap nu executia de geniu lui Savicevic, ci golul lui Desailly. Mi s-a parut fantastic ca (cel putin teoretic) cel mai ciomagar jucator din echipa reuseste sutul ala plasat in coltul lung.

Cred ca de atunci am devenit cu adevarat fan Milan. Tin minte ca anul urmator, la finala cu Ajax am plans toata noaptea.

 

45 thoughts on “AC Milan – meciuri legendare – partea I”