AC Milan – Manchester United 2-3. Ce nu a fost bine

E usor sa judeci partida dupa ce s-a incheiat si ai in fata ta rezumate, statistici si declaratii. Dupa meci ne dam antrenori, presedinti de club, directori de marketing si jucatori. Si mai ales dupa o infrangere. Inainte sa incep, marturisesc ca nu ma asteptam ca Milan sa joace atat de bine sa isi domine in atatea momente adversarii.Mai ales in fata lui Manchester. Si eu l-as fi titularizat pe Beckham si Huntelaar si i-as fi lasat pe banca pe Seedorf si Inzaghi (desi acum nu mi se mai pare o idee asa buna), dar niciodata nu m-as fi gandit sa joc o partida impotriva unui asemenea adversar atat de curajos cum a facut-o Leonardo. Dar sa incepem cu cele rele.

  • Noi il avem pe Huntelaar, ei il au pe Rooney.Olandezul nu a jucat foarte rau, a avut si un pic de ghinion, dar imaginati-va cum ar fi fost meciul daca ar fi fost Shevchenko, Bierhoff sau un Inzaghi versiunea 2003 sau 2007 in teren. Ce sa mai zic de Weah, Van Basten sau Massaro. Englezii, desi l-au pierdut pe Cristiano Ronaldo, au in Rooney un viitor balon de aur si un jucator care dintr-o ocazie si jumatate inscrie 2 goluri.
  • Cu tot respectul pentru Antonini si Favalli, cand acestia doi sunt singurele optiuni pentru postul de fundas stanga inseamna ca e ceva in neregula cu echipa. Ok, Antonini a jucat excelent cat a stat pe teren si l-a neutralizat pe Nani dar Favalli nu mai poate sa joace la nivelul asta de ani buni. Pur si simplu trebuie sa cumparam unul sau doi fundasi laterali in vara.
  • Beckham-ul actual e maxim rezerva lui Flamini sau Pato. Din lipsa de motivatie, Seedorf joaca execrabil in meciurile care nu se incadreaza in categoria “sferturi de finala Champions League in sus”. Dar trebuie sa recunoastem, omul se trezeste cand e vorba de meciurile importante. Mai ales in Champions League.
  • Milan a facut o prima repriza foarte buna, si nimeni nu ar fi comentat daca scorul ar fi fost 3-0. Arbitrul nu da un fault clar de rosu la Ronaldinho. In schimb se trezeste Scholes din letargie cu o executie de tot rahatul si mingea s-a scurs in coltul lung.
  • Blackout-ul total de dupa golul 2 mi s-a parut cel mai grav. Parca l-am mai vazut undeva… Va mai amintiti de cele 6 minute de la Istanbul? De la 3-0 la 3-3? Pur si simplu echipa nu mai gasea resursele sa joace. A trebuit ca Manchester sa mai inscrie un gol ca echipa sa se trezeasca. Nu e o reactie de echipa mare.

2 thoughts on “AC Milan – Manchester United 2-3. Ce nu a fost bine”