AC Milan – Lyon 1-1. Al doilea egal in Emirates Cup

AC Milan incepe al doilea amical din cadrul turneului Emirates Cup cu alta echipa fata de primul meci disputat cu Arsenal ieri. Massimilliano Allegri incepe cu urmatorul unsprezece: Amelia, Oddo, Papastathopoulos, Bonera, Zambrotta, Strasser, Seedorf, Flamini, Merkel, Borriello, Verdi in timp ce Lyon afiseaza urmatoarea formatie de start: Loris, Gassama, Cris, Cissokho, Gonalons, Pjanic, Bastos, Toulalan, Ederson, Briand, Gomis.

Prima repriza este una destul de plictisitoare, ocaziile fiind rarisime. Singurele lucruri de remarcat sunt cateva incursiuni ale lui Bastos si ale lui Verdi care incepe sa isi gaseasca ritmul la echipa mare. Din pacate tanarul italian va iesi pe targa in repriza a doua accidentandu-se imediat dupa primul gol al meciului.

A doua repriza incepe cu prima schimbare in tabara rossonera. Gattuso il inlocuieste pe Flamini, obosit dupa ce a jucat si ieri. Echipele parca sunt mai agresive si golul nu intarzie sa apara. Borriello este lansat singur cu portarul de Seedorf, Lloris blocheaza dar mingea ajunge la Verdi care ii paseaza inapoi lui Borriello. Italianul nu are de facut decat sa impinga mingea in plasa si scorul devine 1-0 pentru Milan. Meciul se aprinde si Lyon trece de doua ori pe langa egalare, odata prin Briand si odata prin Ederson care loveste transversala cu poarta goala.

Intra in scena Oddo. Lyon ataca pe partea dreapta. Italianul il marcheaza (oarecum, francezul era mult in spatele lui Oddo) pe Briand care face semn ca vrea mingea. Francezul aude sforaitul lui Oddo si sprinteaza spre coltul lung, acolo unde va ateriza mingea centrata de francezi. Oddo se trezeste cand mingea trece pe langa el dar este prea tarziu. Briand este demult in pozitie de finalizare si inscrie cu capul.

Desi ambele echipe mai au cateva ocazii pana la finalul meciului rezultatul se mentine. Inca un egal pentru rossoneri si inca o dovada ca Oddo este in plus. Vestile bune vin dinspre tineri, Strasser, Merkel si Verdi jucand foarte bine.

6 thoughts on “AC Milan – Lyon 1-1. Al doilea egal in Emirates Cup”