AC Milan – Inter 3-0. Seedorf si Pato domina, Sneijder si Eto’o sunt de nerecunoscut

Clarence Seedorf si Alexandre Pato, trecutul si viitorul rossonerilor au fost oamenii decisivi in derby della Madonnina, partida castigata de Milan cu 3-0. Un San Siro extraplin isi intampina protagonistii in cel mai important meci al sezonului. Se intalneau cea mai buna aparare cu cel mai bun atac, pe teren regasindu-se jucatori de clasa precum Seedorf, Nesta, Pato sau Eto, Snijder si Julio Cesar. Rossonerii domina si castiga meritat un meci senzational, Leonardo dovedindu-se complet neinspirat la primul sau derby pe banca nerazzura.

Fotbalul de astazi cere in primul rand echilibru si aici Allegri castiga net duelul cu Leonardo. Italianul isi alege perfect oamenii (Seedorf, van Bommel) si ii aseaza perfect pentru a contraacara sistemul ultraofensiv aruncat de Leonardo pe teren. Interul pierde mijlocul terenului unde rossonerii au mai tot timpul superioritate, Cambiasso si Thiago Motta neputand face fata intr-un duel inegal, 2 contra 4.

Snijder este scos din joc de van Bommel in timp ce Eto’o se vede doar cand reuseste sa rateze din 2 metri singur cu portarul in unicul moment cand Abate il scapa din marcaj. De altfel, statisticile o spun clar, camerunezul nu a miscat nimic in fata tanarului fundas italian. Desi juca in banda, Eto’o nu a reusit nici o centrare catre Pazzini si a sutat o singura data spre poarta. In schimb Pato face un meci senzational si este prezent in toate actiunile ofensive rossonere: 2 goluro, 6 suturi spre poarta, 3 centrari si 55 de baloane jucate.

Alexandre Pato Samuel Eto’o
Minute jucate 84 90
Gol 2 0
Suturi spre poarta 6 1
Baloane jucate 55 52
Baloane pierdute 7 6
Centrari 3 0
Pase reusite 18 22
Pase gresite 4 4

C-Seedorf
Milan a dominat clar tot meciul, exceptand poate ultima parte a primei reprize cand Inter poate egala prin Motta si Eto’o. Echipa lui Allegri reuseste sa neutralizeze principalele arme ofensive nerazzure, Sneijder si Eto’o. Olandezul era omul care trebuia sa faca diferenta, sa lege mijlocul de cei trei atacanti dar Wesley a fost cel mai deposedat om din tot meciul, cu 12 baloane pierdute. Ce nu a facut Sneijder a reusit Seedorf, jucatorul cu ele mai multe baloane jucate, 99. Olandezul nu a gresit decat 5 pase tot meciul si a recuperat 8 baloane.

Toti rossonerii au jucat exceptional: Abbiati a aparat senzational, Abate a confirmat inca o data ca devine un fundas dreapta excelent, Thiago Silva si Nesta au jucat impecabil, Boateng a dat viteza si forta atacului, Robinho desi rateaza mult s-a miscat excelent in teren, Gattuso a fost parca acelasi jucator de acum 4 ani in timp ce van Bommel a jucat fara greseala. Totusi, deasupra tuturor s-au ridicat Seedorf si Pato, jucatori care au stralucit in derby-ul cu Inter.

72 thoughts on “AC Milan – Inter 3-0. Seedorf si Pato domina, Sneijder si Eto’o sunt de nerecunoscut”