AC Milan-Genoa 1-0. In sfarsit, victorie

AC Milan reuseste sa castige dupa 3 meciuri in Serie A. Rossonerii incep partida cu Robinho titular si Seedorf pe banca. Ibrahimovic deschide scorul in repriza a doua dupa o pasa foarte buna a lui Pirlo. Genovezi preseaza dar ocaziile mari apartin rossonerilor care rateaza 3-4 ocazii foarte mari prin Flamini de doua ori, Robinho si Ronaldinho.

Allegri incepe cu acelasi 4-3-3 dar cu mici schimbari de formatie. Robinho este titular pe partea dreapta a atacului in timp ce la mijloc Gattuso joaca impreuna cu Pirlo si Boateng. Primele ocazii le au rossonerii care incearca obsesiv verticalizarea catre atacanti. Ibrahimovic este gasit de Pirlo dar Ronaldinho nu ajunge la mingea dupa pasa buna a suedezului. Genovezii incearca sa profite de calitatile lui Luca Toni in atac, dar varful italian este inchis excelent de Nesta, aparatorul italian facand un meci excelent.

Gattuso joaca mai bine ca in vremurile bune si din cantitatea impresionanta de baloane recuperate ies doua mari ocazii pentru rossonerii. Gennaro il lanseaza pe Ronaldinho in centru cu mingea la picior si brazilianul paseaza pe culoar catre Robinho. Intrat in careu in pozitie laterala brazilianul trage si Eduardo pareaza greu un sut bun la coltul lung. Rossonerii mai au doua ocazii de gol prin Gattuso si Boateng dar nu reusesc sa inscrie. Genoa preseaza si are sansa de a deschide scorul prin Chico dar Abbiati pareaza formidabil o lovitura de cap pe care scria 0-1.

Echipele intra la pauza la scorul de 0-0. Rossonerii ies parca un pic mai motivati pe teren si reusesc sa deschida scorul dupa numai 4 minute. Faza clasica AC Milan: Balon recuperat de Gattuso, Pirlo preia mingea in cercul de la centrul terenului, se uita in fata, Ibrahimovic porneste si mingea este lobata peste aparare direct pe piciorul nr 47 al suedezului care reuseste un lob senzational peste Eduardo. 1-0 pentru Milan.

Rossonerii se retrag si Allegri face 2 schimbari in minutul 70. Seedorf intra in locul lui Ronaldinho si Flamini il inlocuieste pe Gattuso. AC Milan joaca un 4-4-2 clasic, cu Robinho si Ibrahimovic in atac. Tocmai Robinho are o mare ocazie de a inchide meciul cand dupa o frumoasa combinatie cu Seedorf, suteaza cu poarta aproape goala dar mingea este scoasa de pe linie de un aparator genovez. Este randul lui Flamini sa se joace cu ocaziile, francezul ratand doua mari ocazii de a inchide jocul. Milan rezista si obtine o victorie importanta dar mai ales se revad jucatori precum Gattuso sau Pirlo, jucatori care in sfarsit joaca bine.

Notati evolutia jucatorilor!

[FD_ratings id_match=23 hometeam=”yes” awayteam=”no”]

15 thoughts on “AC Milan-Genoa 1-0. In sfarsit, victorie”