AC Milan – Fiorentina 1-0. Partida controlata de la un capat la altul.

Allegri se vede nevoit sa renunte la Pirlo si Antonini inaintea partidei cu Fiorentina. Playmakerul italian acuza dureri la piciorul drept si fundasul rossonero se accidenteaza inaintea meciului. Rossonerii incep partida cu Abbiati in poarta, Thiago Silva, Nesta in centrul apararii si cuplul Bonera-Zambrotta pe flancuri. In absenta lui Pirlo se confirma mijlocul 100% defensiv cu Flamini, Gattuso si Ambrosini. Seedorf castiga din nou batalia titularizarii cu Ronaldinho si joaca in spatele celor doi atacanti ramasi apti de joc, Robinho si Ibrahimovic.

Prima parte a partidei este destul de anosta, rossoenerii jucand mai mult cu gandul la meciul decisiv de marti cu Auxerre. In primele 20 de miunute singurele emotii sunt produse de un sut de la distanta a lui Bonera, scos cu greu de Boruc si un sut in cross al lui Robinho. Fiorentina se prinde ca AC Milan joaca economicos si iese la atac. Prima mare ocazie pentru oaspeti vine in minutul 20 cand in urma unui corner Kroldrup loveste mingea cu capul si il intrebuinteaza serios pe Abbiati.

Rossonerii returneaza favoarea prin Gattuso care este servit foarte bine cu calcaiul de Robinho, patrunde in careu dar sutul italianului este oprit de Boruc, iesit foarte bine. Partida se calmeaza pana in minutul 41 cand Robinho inscrie dar este semnalizat in pozitie afara din joc. 4 minute mai tarziu Ibrahimovic este servit in careu, suedezul isi ridica mingea si suteaza din cadere pe spate la coltul lung. Boruc este batut si rossonerii intra la vestiare cu un gol avantaj.

A doua repriza incepe cu Milan in atac. Robinho patrunde bine pe partea stanga si centreaza pentru Seedorf in careu. Olandezul incearca un sut din vole dar nu isi calibreaza bine sutul si balonul iese in aut de poarta. Fiorentina nu reuseste sa iasa din jumatatea proprie si rossonerii profita. Ibrahimovic, Seedorf si Robinho construiesc frumos dar Milan rateaza golul de 2-0 in trei ocazii prin Seedorf, Robinho dar mai ales Nesta care nu reuseste sa inscrie cu capul din pozitie ideala.

Echipa lui Allegri controleaza meciul si partida se animeaza de abia spre sfarsit cand Ljajic are o mare ocazie de gol. Gilardino scapa de Nesta in partea stanga si centreaza pentru Ljajic care suteaza la poarta din pozitie centrala singur cu Abbiati. Portarul rossonero are un reflex de exceptie si reuseste sa respinga. In minutul 86 Seedorf iese de pe teren si primeste un standing ovation meritat. Aplauze si pentru inlocuitorul sau Ronaldinho.

Nimic nu se mai intampla pana la final si meciul se termina cu 1-0. Allegri si AC Milan obtin a 4-a victorie consecutiva care mentin Milanul pe primul loc in Serie A indiferent de rezultatele rivalelor. Echipa a jucat economicos si a controlat meciul de la un capat la altul. Partda a fost per ansamblu destul de anosta, dar mai bine 3 puncte si un meci plictisitor decat un egal spectaculos. Urmeaza meciul cu Auxerre.

[FD_ratings hometeam=”yes” awayteam=”no” id_match=”33″]

31 thoughts on “AC Milan – Fiorentina 1-0. Partida controlata de la un capat la altul.”