AC Milan este favorita la castigarea campionatului

Inutil sa ne mai ascundem. Dupa Inter – AC Milan, rossonerii sunt echipa favorita pentru castigarea Serie A anul acesta. Inainte de derby, Galliani declara: “Batem si luam campionatul.” Prima parte a misiunii oamenilor lui Allegri a fost indeplinita. Gazzetta dello Sport scrie pe prima pagina “Milan 6 grande“. Traducere: Milan esti mare si la 6 puncte de Inter.

Allegri interpreteaza foarte bine partida si repropune un mijloc de cursa si muschi. Flamini, Ambrosini si Gattuso nu lasa nici un centimentru de spatiu adversarilor. In fata lor joaca Seedorf, olandezul coborand in linia de mijloc in faza de non posesie, ajutandu-l pe Ambrosini in fata lui Sneijder. In fata, Ibrahimovic joaca varf impins cu Robinho cautand spatii libere in jurul sau. Abate si Gattuso au grija de Eto’o in timp ce Milito este luat in primire de Nesta si Thiago Silva.

Gazzetta dello Sport

Penalty-ul transformat in minutul 5 de Ibrahimovic chiar in fata suporterilor interisti conditioneaza partida si ii sperie pe interisti. Gazdele sunt departe de echipa triplei istorice de anul trecut si par un grup fara o identitate precisa si fara un stil de joc coerent. Singurii care au nota de trecere sunt Sneijder si Lucio. Restul sunt fantomele anului trecut, meritul fiind si al rossonerilor care reusesc sa anihileze rand pe rand amenintarile Eto’o, Milito si Stankovic.

Camerunezul este dublat tot timpul de Abate si Gattuso dar forma excelenta a atacantului produce doua galbene care inseamna schimbarea lui Gattuso la pauza si eliminarea lui Abate in repriza a doua. Noroc cu Benitez ca ne scapa de Eto’o. Spaniolul greseste la pauza si il trimite in centru in locul absentului Milito, neutralizat total in primele 45 de minute de Thiago Silva si Nesta. Numarul 9 nerrazzuro isi pierde libertatea de miscare fiind nevoit sa joace varf impins si dispare treptat din joc prins intre Silva si Nesta.

Singurele ocazii cand Inter este periculoasa sunt fazele fixe, executate invariabil de maestrul Sneijder. Doua suturi, unul putin pe langa poarta si inca unul pe coltul portarului sunt tot ceea ce poate Inter pe teren propriu impotriva rossonerilor, ramasi in 10 oameni in ultimele 30 de minute. In concluzie, Allegri obtine o victorie meritata care reprezinta primul pas catre Scudetto.

14 thoughts on “AC Milan este favorita la castigarea campionatului”