AC Milan – Catania. Seedorf sau Gattuso?

Cu Ambrosini accidentat, Pirlo de neinlocuit si Boateng aproape sigur de locul de titular, Allegri trebuie sa leaga intre Seedorf si Gattuso pentru singurul loc ramas la mijlocul terenului. Gattuso asigura teoretic o acoperire defensiva mai buna dar nu are tehnica necesara pentru a ajuta atacul impotriva celor 10 aparatori ai Cataniei. Seedorf este omul potrivit pentru a sparge apararea adversarilor dar se repliaza greu si viteza nu este principala sa caracteristica.

Tactica oaspetilor va fi una foarte asemanatoare celei folosite de Cesena etapa trecuta. 10 oameni in spatele balonului, pressing cat se poate de inalt, atentie sporita la Pirlo si Ronaldinho (a se citi marcaj om la om, dublaj si hartuire continuua) si contraatacuri rapide pe flancuri. Pentru a sparge o aparare supraagolmerata este nevoie de o circulatie foarte rapida a balonului dublata de multa miscare din partea atacului si a mijlocasilor, care trebuie sa avanseze pe culoarele deschise de atacanti. Ronaldinho si Ibra vor trebui sa isi schimbe des pozitiile, Robinho va sa isi foloseasca driblingul pentru a crea superioritate si pasele intre cei trei atacanti trebuie sa mearga fara timp morti. Boateng, Pirlo si unul dintre Seedorf si Gattuso trebuie sa se coordoneze perfect pentru a folosi spatiile libere aparute si in acelasi timp pentru a acoperi bine spatiile libere din spate.

Allegri trebuie sa raspunda la o intrebare foarte grea. Pierzandu-l pe Ambrosini, un jucator care poate face ambele faze destul de bine si cu o mare disponibilitate la efort antrenorului italian ii ramane sa aleaga intre doi jucatori oarecum specializati. Seedorf este foarte bun pe atac dar destul de slab in faza de non-posesie in timp ce pe Gattuso se poate conta (teoretic) in faza defensiva dar nu si in faza de atac. Voi pe cine ati titulariza? Seedorf sau Gattuso?

[poll id=”21″]

41 thoughts on “AC Milan – Catania. Seedorf sau Gattuso?”