AC Milan – Ajax 0-2. AC Milan este in vacanta.

AC Milan incepe partida impotriva olandezilor de la Ajax cu Ronaldinho titular. Brazilianul joaca in postura de varf impins alaturi de Robinho. In aparare Bonera ii ia locul lui Abate in timp ce la mijloc Flamini il inlocuieste pe Gattuso. Seedorf joaca intre linii in postul sa preferat, cel de trequartista.

In timp ce pentru AC Milan meciul nu are miza, Ajax vine pe San Siro pentru a obtine calificarea in Europa League. Olandezii sunt la 1 punct in fata celor de la Auxerre care joaca pe Bernabeu impotriva lui Real Madrid.

Prima repriza este dominata de oaspeti care profita de un Milan lipsit de motivatie si parca in vacanta. Jucatorii rossonerii nu se intrebuinteaza excesiv dar spre meritul lor nu risca mai nimic in aparare. Ajax este periculoasa in 2-3 ocazii doar prin suturi de la distanta, aparate promt de Amelia. De altfel, portarul italian este omul meciului in primele 45 de minute, de altfel destul de plictisitoare. Rezerva lui Abbiati are cateva interventii bune la suturile lui Emanuelson si Eriksen.

In toata prima repriza, rossonerii isi amintesc de atac doar intre minutele 38-43. Ronaldinho trece destul de aproape de gol cand Robinho scapa pe partea dreapta si centreaza bine in careu, numarul 80 se inalta si trimite spre poarta dar mingea este pe centru si portarul retine. 2 minute mai tarziu, Robinho este gasit bine de Pirlo in lateral dar sutul-centrare prin fata portii este respins de olandezi din fata lui Seedorf.

Rossonerii incep repriza a doua la fel cum au inceput partida si olandezii profita de lipsa de chef a gazdelor. Suarez are o mare ocazie in mintul 46 dar urugaianul reuseste cumva sa rateze din 3 metri. AC Milan riposteaza cu o lovitura de cap a lui Thiago Silva care trece putin pe langa poarta. Urmeaza cateva minute in care Milan pare ca poate prelua controlul partidei dar dupa o ocazie destul de buna a lui Ambrosini, olandezi deschid scorul prin De Zeeuw.

Allegri decide sa riste si il introduce pe Ibrahimovic in locul lui Ambrosini. Rossonerii trec astfel la un 4-2-3-1 cu Dinho si Robinho pe flancuri, Seedorf in centru si Ibrahimovic varf impins. Sistemul nu functioneaza si rossonerii risca mult pe contraatac. Mijlocul nu alearga ca in ultimele meciuri si golul 2 pentru Ajax vine oarecum logic. Suarez patrunde pe partea stanga si paseaza in spate pentru Alderweireld care prinde un sut de senzatie si il invinge pe Amelia.

Sfarsitul partidei apartine in totalitate rossonerilor care trec pe langa gol in mai multe randuri prin Ibrahimovic si Robinho (inlocuit in minutul 75 de Merkel la prima prezenta in Champions League). Din pacate, AC Milan nu reuseste sa reduca din diferenta si Ajax pleaca de pe San Siro cu o victorie importanta care ii duce in Europa League.

AC Milan pierde un joc pe care nu a vrut sa il joace niciodata. Echipa nu are punct de referinta in fata, Ronaldinho nu este Ibrahimovic, verticalizarile nu mai functioneaza si rossonerii pierd baloane importante. Mijlocul nu merge deloc, singurul care pare cat de cat in meci fiind Pirlo. Dar lansarile sale sunt inutile fara Ibra in fata.

Partida era importanta pentru Ajax si pentru Ronaldinho. Brazilianul a fost titularizat de Allegri pentru a demonstra tuturor ca se poate integra in stilul de joc gandit de antrenorul italian. Numarul 80 rossonero apare foarte rar in prima repriza si este stanjenit vizibil de rolul de atacant central. Incepe sa se vada (foarte) putin cand Allegri schimba sistemul si il trece in partea stanga. Mult prea putin pentru omul de la care se astepta victoria in seara asta.

[FD_ratings id_match=”37″ hometeam=”yes” awayteam=”no”]

7 thoughts on “AC Milan – Ajax 0-2. AC Milan este in vacanta.”