Abbiati: “Va fi anul lui El Shaarawy!”

Gazzetta dello Sport prezinta azi un interviu in exclusivitate cu Christian Abbiati, veteranul din poarta Milanului, aflat acum la cel de-al XIV-lea sezon cu rossonerii.
christianabbiati_1bl4c6i53z4ko1dp25nxxtzfvc

Q: Abbiati, poti da o explicatie pentru ceea ce s-a intamplat anul trecut?
A: Din pacate nu, nu am gasit-o inca, cu exceptia faptului ca am ratat turul. Nu este posibil sa faci doar 22 de puncte. A fost oribil, am fost bolnav pentru prima oara in cariera mea. N-am putut suporta. Trebuie sa-i fac o statuie sotiei mele. Un sezon care nu face parte din ADN-ul lui Milan.

Q: In retur lucrurile au mers mult mai bine din punct de vedere al rezultatelor, dar climatul nu pare sa se fi imbunatatit foarte mult cu Seedorf.
A: Intr-adevar, a fost creata o situatie ciudata. Cu el, am jucat a doua parte a sezonului la un nivel mai inalt, dar apoi au fost afectate alte lucruri, care nu tin de vestiar.

Q: Sa spunem ca, odata cu sosirea lui Inzaghi, lucrurile vor sta altfel.
A: Un entuziasm nebun, contagios. Echipa il urmareste cu atentie. Daca toata lumea va mentine entuziasmul lui Pippo, ne vom descurca foarte bine. Pentru mine nu este surprinzator modul lui de lucru: il cunosc de foarte mult timp, stiu cat se dedica in ceea ce face.

Q: Unul dintre cele mai populare cuvinte din primele cateva saptamani este “reguli”.
A: Asa este corect. Intr-un asemenea context, ar trebui sa fie vazute mize chiar si in cele mai mici lucruri. Numai asa ne putem intoarce pe drumul cel bun. Pippo este un exemplu concret si credibil. Regulile trebuie sa fie respectate si puse in aplicare de catre toti, altfel sfarsesti in tribune.

Q: Cum crezi ca se va descurca in privinta lui Balotelli?
A: Mario s-a intors cu entuziasm. Dupa o Cupa Mondiala negativa pentru toata echipa nationala, sunt sigur ca va dori sa arate ca lucrurile sunt diferite fata de ceea ce s-a intamplat in Brazilia.

Q: Orice sfat?
A: El este un tip grozav. Cine ar stii mai bine decat Pippo cum sa se descurce, avand in vedere ca si el a fost un atacant?

Q: Pippo sau “Mister”?
A: “Mister”.

Q: Sa ne intoarcem la Balotelli: poate deveni ca Ibrahimovic?
A: Forta lui Ibra este simpla: el da 100% in toate antrenamentele, iar munca aduce rezultate, e vorba de matematica. Mario trebuie sa inteleaga asta. In momentul in care o va face, atunci raspunsul va fi da. Veti vedea, cu Inzaghi va reusi.

Q: Reguli clare pentru toata lumea. Si ce facem cu cei tineri? Este un lot frumos.
A: Ei sunt cei care sunt foarte dedicati la Milano. In anumite aspecte ar trebui sa fie ghidati.

Q: Ceva in special?
A: Ei bine, de exemplu, urasc cordial retelele de socializare. Ma uit la fiica mea, care pune o imagine online si apoi petrece timp verificand cat de multi au vazut-o. Este o boala. As recomanda folosirea lor cu cap, deoarece este asemanatoare cu nesiguranta: asta si este daca ai nevoie de confirmari prin intermediul comentariilor.

Q: Greu rolul de senator-motivator..
A: Am transmis deja mesajul meu colegilor. Conceptul de baza este ca daca porti acest tricou ai ajuns aici, dar trebuie sa demonstrezi ca meriti sa ramai.

Q: Te consideri titular in momentul de fata?
A: Nu. Gabriel este tanar si are foarte mult potential, Agazzi este un mare portar, foarte experimentat. Trebuie sa ma pregatesc, nu va fi usor. Daca alegerea antrenorului nu va cadea pe umerii mei, nu va fi nicio problema.

Q: Un pariu pentru acest sezon?
A: El Shaarawy. Sper sa am dreptate din nou, la fel ca in trecut.

Q: Misiunea echipei este sa se intoarca imediat in Champions League. Fii sincer: sunt accesibile primele 3 locuri?
A: Voi fi sincer: in acest moment nu, deoarece acum lucram, construim. Daca nu vom incepe la fel de greu ca si in ultimele 2 stagiuni, ar putea fi un sezon frumos.

Q: Poate Milan va face precum primul titlu al lui Juve cu Conte la conducere, venind de pe locul 7.
A: Cu siguranta exista o anumita analogie, in fotbal se poate intampla orice.

2 thoughts on “Abbiati: “Va fi anul lui El Shaarawy!””