4-2-1-3 incepe sa dea rateuri. Sa vedem de ce.

Toate povestile au un sfarsit. Povestea milanului care joaca cu 5 jucatori ofensivi (incluzand-ul si pe Pirlo) are nevoie de un nou capitol. Dupa 10 etape fara infrangere, echipa lui Leonardo pierde acasa cu Palermo. Milan nu a jucat foarte rau, a facut-o un pic mai bine decat la Zurich, dar a pierdut categoric in fata unui Palermo foarte bine organizat si a unui Miccoli in zi de gratie.

Deocamdata, Milanul este o echipa care poate improviza, care poate oferi un fotbal ofensiv de mare spectacol, dar in acelasi timp este o echipa care risca foarte mult cu oricine. Scaderea de forma suferita de jucatori ca Pato,  Ambrosini, Pirlo, Seedorf sau Borriello au facut diferenta inpotriva unui Palermo intr-o conditie fizica mult mai buna dar si foarte bine organizat.

Primul din lista, Pato, nici macar nu a inceput titular. A fost lasat pe banca din cauza oboselii si a unor mici probleme fizice. A intrat in a doua repriza si nu a reusit sa faca nimic, ba chiar a reusit sa rateze un gol ca si facut din 4 metri. Are nevoie de odihna, brazilianul fiind jucatorul cu cele mai multe minute jucate,  si de cateva noi dispozitii tactice. Deja adversarii i-au invatat jocul.

Imediat dupa Pato, cea mai acuta scadere au avut-o cei doi mijlocasti, Pirlo si Ambrosini. Din cauza faptului ca mai tot timpul sunt depasiti numeric, trebuie sa alerge cat pentru 4 oameni. Aceast mare consum de energie inseamna spatii mari lasate la dispozitia adversarilor. Si cand dai atata spatiu unui jucator ca Miccoli se intampla ca in meciul de ieri. Un gol creat si un gol marcat.

Alti doi jucatori cu bateriile descarate sunt Seedorf si Borriello. Olandezul este nevoit sa faca si faza de atac si pe cea de aparare, iar italianul este cel care trebuie sa acopere un intreg departament de unul sigur. Daca pentru Borriello ar exista inlocuitori (Huntelaar, Inzaghi), pentru olandez nu exista o alternativa decenta pe banca de rezerve.

Concluzia? Mai multa incredere in jucatorii de pe banca, si cateva schimbari tactice. Ambrosini declara dupa meci ca “adversarii au inceput sa ne cunoasca jocul si stiu cum sa ne puna probleme.”

4 thoughts on “4-2-1-3 incepe sa dea rateuri. Sa vedem de ce.”