16.12.1899-16.12.2011. 112 ani de GLORIE

Associazione Calcio Milan, cunoscut mai bine ca AC Milan sau simplu Milan. Clubul a fost fondat în 1899 de Herbert Kilpin, Alfred Edwards si alți patru englezi, clubul petrecându-și marea majoritate a istoriei în Serie A, prima ligă a fotbalului italian, petrecând numai doi ani în Serie B în anii ’80.

Clubul a câștigat oficial 18 trofee internaționale recunoscute de UEFA și FIFA și[4] rămâne la egalitate cu Boca Juniors ca având cele mai multe din lume. Milan are patru titluri mondiale, mai mult decât oricare club din lume, câștigând Cupa Intercontinentală de trei ori și Campionatul Mondial al Cluburilor FIFA o dată. Milan a câstigat Cupa Campionilor Europeni/Liga Campionilor de șapte ori, numai Real Madrid depăsind acest număr. Milan a câstigat de asemenea și Supercupa Europei de cinci ori și Cupa Cupelor UEFA de cinci ori.

Pe plan intern, Milan a câstigat 18 campionate, această performanță făcând clubul să fie al treilea din Italia la numărul de campionate după rivalii locali Internazionale (18 titluri) și deținătoarea celor mai multe titluri Juventus (27 titluri).Milan a câștigat de asemenea Cupa Italiei și Supercupa Italiei de cinci ori. Cupa UEFA (Europa League) este singura competiție de mare importanță la care a participat și nu a câstigat niciodată. Milan a fost membru fondator al grupului G–14 și al Asociației Europene a Cluburilor, care a fost fondată după dizolvarea primei organizații.

Milan joacă meciurile de acasă pe San Siro, de asemenea cunoscut și ca Stadionul Giusepe Meazza.. Stadionul pe care îl împarte cu Inter este cel mai mare din Italia cu o capacitate de 80.074.Patronul clubului este Silvio Berlusconi. Milan este unul dintre cele mai bogate cluburi din Italia și din lume.

TANTI AUGURI MILAN

5 thoughts on “16.12.1899-16.12.2011. 112 ani de GLORIE”