10 diferente dintre AC Milan si Inter. O lectie de istorie ce trebuie stiuta de orice fan AC Milan.

Franco si Giuseppe  Baresi 1) AC Milan se infiinteaza pe 16 decembrie 1899 fiind prima echipa de fotbal a orasului Milano, in timp ce Inter se infiinteaza pe 9 martie, 9 ani mai tarziu din AC Milan. Situatia statea in felul urmator AC Milan se vroia a fi o echipa pur italieneasca de aceea jucatorii de alta natie au fost dati afara si au format Internazionale Milano.

2) De-alungul istoriei suporterii lui AC Milan erau oamenii normali, cei din clasa proletara, in timp ce suporterii lui Inter erau cei instariti,  burghezii.

3) AC Milan a jucat mereu un fotbal corect, acceptand mereu situatia chiar daca a retrogradat. Suporterii interului se lauda cu faptul ca echipa lor nu a jucat niciodata in Serie B, insa putini dintre ei stiu ca in sezonul 1921-1922 Internazionale Milano retrogradeaza in Serie B, dupa ce s-au clasat pe ultimul loc, insa printr-o “minune” in locul lor este trimisa in Serie B, Venezia ce se clasa in acel sezon cu 2 locuri deasupra lor.

4) Stadionul San Siro (aka Giuseppe Meazza pentru interisti) este stadionul lui AC Milan, acesta fiind construit pentru AC Milan de catre patronul ei din acea perioada Piero Pirelli.  Inter a inceput sa joace pe San Siro abia dupa al 2-lea razboi mondial, atunci cand stadionul a intrat in posesia municipalitatii.

5) Dealungul istoriei, multi jucatori ce au jucat in tricoul Interului au avut dorinta de a imbraca tricoul lui AC Milan, iar cand au primit ocazia au si facut-o printre ei: Seedorf, Andrea Pirlo, Pazzini, Mario Balotelli, Ibrahimovic, Ronaldo etc.Sunt multi jucatori ce au mai avut treaba cu Inter: De Sciglio a fost respins in probe la Inter, tatal lui Abate este un jucator emblema al Interului iar Marek Jankulovski a preferat sa fie rezerva pentru AC Milan decat sa semneze un contract cu Inter.

6) Capitanul legendar al Milanului, Franco Baresi ce a jucat 20 de ani (1977-1997), 532 de prezente  doar pentru AC Milan este fratele mai mic al fostului jucator al lui Inter Giuseppe Baresi. Franco poreclit si “Piscin” a fost respins la 15 ani de catre Inter dupa ce a sustinut niste probe de joc, insa imediat a intrat in componenta echipei AC Milan iar la 17 ani deja evolua in Serie A.  Cand AC Milan a fost retrogradata in Serie B, conducerea Interului dar si fratele mai mare Guseppe Baresi i-au propus lui Franco sa evolueze pe bani frumosi in tricoul Interului, acesta refuzand: “Milan e familia mea, mai bine cu AC Milan in Serie B, decat cu Inter in Serie A”. Asfel numarul 6 al milanezilor (numarul 6 a fost retras odata cu retragerea lui Baresi), a jucat alaturi de Milan in B, tot in acelasi timp fiind capitanul Italiei la Campionatul Mondial.

7) Desi Inter are atatea campionate castigate ca si Milan (18), doua dintre acestea au fost oferite cadou , AC Milan are 7 Champions League, Interul 3, AC Milan are 3 cupe intercontinentale in timp ce Inter doar 2, iar lista poate continua.

8) Galeria AC Milan este infratita cu cea a Bresciei dar si prietena cu galeriea lui Partizan Belgrad. Exista si o anume rivalitate cu Genova dupa ce un suporter genovez a fost ucis intr-o lupta de strada dintre cele doua galerii. Astfel suporterilor AC Milan le-a fost interzis sa faca deplasare in Genova timp de 15 ani. (nici acum spiritele nu s-au calmat). Galeria lui Inter se afla intr-o anume prietenie cu cea al lui SS Lazio, nerazzuri  sunt facuti de ras in Europa dupa ce liderii galeriei interiste au chemat politia in deplasarea din Europa League din Belgrad ca sa-i escorteze.

9) In Milano sunt mai multi suporteri Inter decat AC Milan conform statisticilor, insa mai mereu Milan are vanzari mai mari  de articole si abonamente decat Inter.  In general persoanele mai in varsta tin cu AC Milan deoarece acestia stiu istoria clubului precum au trait frumusetea de a fi milanist cu bune si rele.

10) Interul e doar o echipa de fotbal…AC Milan e un stil de viata.

10 thoughts on “10 diferente dintre AC Milan si Inter. O lectie de istorie ce trebuie stiuta de orice fan AC Milan.”