Va mai amintiti de Manchester?

Au trecut fix 7 ani de la prima si singura finala 100% italiana din Champions League. Atunci, Milanul lui Ancelotti se intalnea cu Juventusul lui Lippi. Meciul este, cum altfel, unul foarte tacticizat si ocaziile sunt rare. Shevchenko are un gol anulat, Buffon scoate incredibil o lovitura de cap a lui Inzaghi si Juventus loveste bara transversala. AC Milan castiga trofeul dupa loviturile de la 11 metri. Dida reuseste sa apere 3 penalty-uri si devine eroul rossonerilor.

AC Milan a ajuns in finala dupa un parcurs extrem de dificil intalnind echipe ca Deportivo La Coruna, Bayern Munchen si, pe atuncii campionii en-titre, Real Madrid. A urmat dubla de infarct cu Ajax, terminata cu lobul lui Pippo peste Lobont si cireasa de pe tort, eliminarea Interului in semifinale pe teren advers.

Eroii de la Manchester:

Titulari: Dida; Costacurta, Nesta, Maldini, Kaladze; Gattuso, Pirlo, Seedorf; Rui Costa; Shevchenko; Inzaghi.

Rezerve: Abbiati, Laurse, Roque Junior, Brocchi, Ambrosini, Serginio, Rivaldo.

Dintre titulari, 7 jucatori inca mai joaca la Milan, 3 s-au retras din activitate si doar 1 mai joaca fotbal profesionist.

Interviu Shevhcenko si cometariul penalty-urile comentate de Pellegatti

[pro-player width=’285′ height=’235′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=8i_S-whDaEs[/pro-player] [pro-player width=’285′ height=’235′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=5kdid0d4Ots&feature=related[/pro-player]

[pro-player width=’585′ height=’450′ type=’video’]http://www.youtube.com/watch?v=QQI1M2DuAIY&feature=related[/pro-player]

10 thoughts on “Va mai amintiti de Manchester?”

 1. daca stai sa te uiti la echipa- de atunci si pana acuma nu au mai fost investiti bani in echipa.

  in finala 2005 – Cafu, Stam, Crespo – aproape gratis toti impreuna. numai Kaka cu vreo 10 milioane,
  in finala 2007- Janku, Oddo… n-am cuvinte – minus Shvchenko.

  A mai venit Ronaldnho, Pato si T.Silva – care merita mentionati…

  Echipa sa tinut in aceeasi jucatori in ultimii 10 ani – Seedorf, Gattuso, Pirlo, Nesta, Maldini, Dida, Inzaghi…

  Din 2003 pana in prezent a venit un singur jucator despre care putem spune ca a facut diferenta cu adevarat – Kaka si cu totii speram ca poate Pato o va face.

  Atunci avem SHEVCHENKO(dupa mine cel mai bun atacant din ultimul deceniu), Inzaghi si Tommason(rezerva de AUR). Rivaldo(kiar daca nu sa impus), Seedorf, Pirlo(cel mai bun pe postul sau), Gattuso(cel mai bun pe postul sau), NESTA, Maldini si Serginho pe stanga!… si tot asa in continuare

  p.s. am uitat de Rui Costa -cel mai scump transfer si o alta bijuterie de care nu neam bucurat niciodata – Redondo.

  Acum avem ce am avut dar cu 10 ani mai batrani – Shevchenko, Kaka, Rui Costa, Maldini, Cafu, Stam, Rivaldo… – nu s-au mai investit bani de 10 ani… si acesta este rezultatul.

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *