Spre Barcelona – Milan. Cine joaca varf central?

Milan va incepe meciul de marti seara cu Barcelona in formula 4-3-3. In absenta lui Pazzini, cel mai probabil locul de varf central va fi luat de unul dintre Niang sau Boateng. La prima vedere, alegerea este simpla: Niang varf central si Boateng aripa dreapta. Totusi, alegerea in sine este destul de dificila, nici unul dintre cei doi nefiind confortabili in rolul de varf impins.

Niang este la prima vedere mai potrivit dar lipsa de experienta nu il recomanda pentru acest post. Mai mult, tanarul atacant francez face o munca defensiva excelenta si are o capacitate de efort mai mare decat a ghanezlului. Boateng este cel mult un mijlocas ofensiv si daca va fi desemnat sa ocupe locul din centrul tridentului ofensiv, Allegri il va utiliza ca un numar 9 fals. Asta inseamna ca Boateng nu va sta in spatele liniei formate din El Sharaawy si Niang si nu va oferi profunzime echipei dar va putea exploata spatiile intre liniile Barcelonei.

Alegerea sta in mainile lui Max Allegri. Ambele solutii pot produce rezultate excelente, depinde doar de jucatori. Voi pe cine ati alege?

15 thoughts on “Spre Barcelona – Milan. Cine joaca varf central?”

 1. foarte grea decizie

  cea mai plauzibila varianta mi s-ar parea:
  El Sharaawy – aripa stanga
  Boateng – aripa dreapta
  Niang – centru

  o alta varianta poate ar fi:

  Robinho – aripa stanga
  Boateng – aripa dreapta
  El Sharaawy – centru

  (la mijloc Muntari, Ambrosini si Montolivo)

  mi se pare foarte riscant cu Robinho titular si El 92 chiar varf dar as avea dubii cu Niang din primul minut, avand in vedere lipsa de experienta si in plus mi se pare ca fara Balotelli si Pazzini faraonul e cel mai viril om ofensiv de asta poate ar fi ok sa-l impinga ca si varf…

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

  1. Robinho nu a mai jucat demult si e si un mare ratangiu. Cea mai buna varianta mi se pare Boateng fals 9 si Niang in flanc. Barca o sa lase mult spatiu pe flancuri, Niang isi poate etala viteza.

   Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. o sa implementam iar stilul catenaccio ? daca da e clar ca niang va fi varf iar boateng si el sharawy benzi ca sa duca un contraatac puternic

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. barca o sa lase un spatiu imens peste tot . o sa fie toti in fata si daca il pui pe elsharawy la mijlocul terelui in semicerc prima minge al el e golu nostru cum a fost anu trecut cu torres.. barca pana nu da 2 goluri nu o sa aiba aparare. cine nu intelege ce vreau sa zic sa se uite la barca chelsea de anu trecut

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Eu as merge pe El Shaarawy, Niang, Boateng. Oricum in timpul meciului pot aparea modificari, in functie de situatie. Sa nu uitam ca la golul 2 de pe San Siro Niang a avut o contributie foarte importanta. Toti trei atacantii se apara bine oricum. Nu cred in varianta cu Robinho. Robinho nu se apara, nu are talie si rateaza toate sansele. Pe Camp Nou vor fii foarte putine ocazii, iar alea care sunt trebe transformate.
  In aparare as merge pe Constant si Abate. Sunt mult mai cu experienta decat De Sciglio. Abate ii mai in forma. Constant ii mai puternic, mai tehnic, centreaza mai bine, are dribling si pasa, are talie, are o rezistenta fizica superioara si o viteza buna. Sa speram ca joaca Mexes cu Zapata la mijloc.

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. El Shaarawy – Boateng – Bojan.
  Boateng numar 9 fals.
  De ce Bojan?Pentru ca asa simt eu ca e bine.Chiar daca nu a jucat prea mult, are mai multe minute fata de Robinho si cred ca merita sa i se acorde incredere chiar daca e un meci asa de important.

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. @alex_ultras, timisoara
  eu cred ca vin, nush sigur inca….va spun maine pe la pranz daca da sau nu…

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. El Shaarawy – Niang – Boateng.
  Robinho asta mai joaca? Sau i se plateste salariul degeaba.
  La vara mai mult ca sigur e PA.

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 8. Eu as vrea sa il vad si pe Bojan,sper sa i se dea mai multa incredere.
  El Shaarawy-Niang(Bojan)-Boateng
  Desi Bojan e mic si nu prea s-ar potrivi in centru eu zic ca ar face treaba buna mai ales in meciul cu Barca,sunt sigur ca vrea sa ii arate Barcelonei ce a pierdut:))
  Forzza Milan si deseara CALIFICARE !!!

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 9. niang e ma mai rapid si are o rezistenta mai mare decat boateng …eu as merge pe mana lu allegri ,deci boa nr 9f iar niang pe dreapta
  ..deci in zona centrala va reveni iar rombul ..

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *