Si totusi turnoverul functioneaza

[singlepic id=15 w=240 h=160 float=left]Unul dintre minusurile pe care i le pot reprosa lui Leonardo consta in lipsa turnoverului. Se bazeaza prea mult pe aceiasi jucatori  si, in conditiile in care numai luna asta AC Milan va juca 8 meciuri, este o chestiune de timp pana cand vor aparea primele accidentari sau semne de oboseala.

AC Milan s-a vazut nevoita sa incepa partida cu Genoa fara 3 dintre cei mai utilizati jucatori ai sai. Seedorf, Zambrotta si Pato sunt primii pe lista jucatorilor cu cele mai multe minute jucate in acest sezon si sunt considerati titularii de drept pentru posturile lor. Olandezul a acuzat o durere la piciorul drept, Zambrotta dadea semne de oboseala iar Pato s-a accidentat chiar inaintea meciului. Acest lucru l-a obligat pe Leonardo sa refaca formatia de start. Beckham in locul lui Pato, Pirlo joaca trequartista in locul lui Seedorf si Abate ii ia locul lui Zambrotta.

Turnoverul obligat a functionat de minune. Beckham nu a stralucit in atac, dar a facut un joc tactic excelent, inca o dovada a utilitatii acestui jucator. A acoperit foarte bine in aparare iar in atac a creat cateva ocazii importante. Nu are viteza si driblingul lui Pato, dar nici tanarul brazilian nu are simtul tactic al englezului. Sa fim seriosi, nu o sa il vedem niciodata pe Alexandre intorcandu-se pana in careul propriu pentru a-l ajuta pe Antonini la dublaj. E brazilian ce naiba.

Pirlo a reusit sa dicteze jocul in stilul sau caracteristic chiar dintr-o pozitie mai avansata si faptul ca in spatele sau erau doi mijlocasi defensivi l-a facut sa aiba doar grija atacului. Incet, a la Pirlo, dar sigur si eficient.

Singurul care nu a stralucit a fost Abate. Tranzitia de la mijlocas/aripa la terzino este una destul de dificila pentru Ignatio. Mai are multe de invatat si trebuie sa fie un pic mai concentrat si mult mai disciplinat. L-a lasat singur pe Sculli in careul mic. Mi-a adus aminte de Jankulovski sau Kaladze in “zilele lor bune”.

O bila alba pentru Huntelaar care, dupa parerea mea, a jucat destul de bine, in neta crestere fata de prima parte a sezonului. Probabil ca s-au rezolvat, macar partial, problemele de acomodare cu Serie A si cele de comunicare cu restul echipei. Cu multumiri pentur Ronaldinho si Beckham care l-au lasat sa execute penalty-ul pentru incurajare. Frumos gest. Speram sa il vedem utilizat mai des, desi este foarte greu sa il scoti pe Borriello din teren in acest moment.

[singlepic id=16 w=200 h=120 float=left]Apropo de Borriello, sigur avem nevoie sa dam 40 de milioane pe Dzeko cand il avem pe Marco in lot? Desi din offside, golul 4 este fantastic, si se pare ca devine un fel de brand al atacantului italian dupa cel reusit cu Parma. In plus fata de cele 2 goluri, atacantul milanului a muncit enorm, hartuind tot timpul apararea genoveza si creeand culoare pentru avansarile lui Ambrosini sau Gattuso.

Un ultim paragraf dedicat capitanului Ambrosini. Un meci exceptional realizat de Massimo, dupa parerea mea omul meciului. A recuperat o gramada de baloane, a urcat in atac, a obtinut 2 penalty-uri si a contribuit decisv la golul lui Thiago Silva. Merita un loc in lotul Italie pentru Africa de Sud, impreuna cu Borriello.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *