Milan – Inter. Cum vom juca la mijloc

SeedorfOdata cu recuperarea completa a lui Pato si Boateng, atacul pentru derby-ul cu Inter de sambata este stabilit. In aparare vor juca cel mai probabil Nesta, Thiago Silva, Abate si Antonini, Allegri avand astfel doar problema mijlocului, compartiment decisiv intr-un meci de o asemenea miza.

Daca e sa ne luam dupa meciurile de antrenament de la Milanello, Allegri este decis sa foloseasca sistemul 4-3-1-2. Linia de mijloc formata din 3 mijlocasi va trebui aleasa din cei 4 candidati principali la un tricou de titular: Seedorf, Van Bommel, Gattuso si Flamini. 4 jucatori care pot da 3 solutii complet diferite ca stil de joc:

Varianta Seedorf – Van Bommel – Gattuso

Varianta 1 - Seedorf - Van Bommel - GattusoDupa ultimele antrenamente se pare ca aceasta este varianta preferata de Allegri. Van Bommel va juca in fata  apararii, Gattuso pe dreapta si Seedorf intr-un rol oarecum inedit pentru el, mijlocas centru-stanga. Van Bommel si Gattuso se vor ocupa de faza defensiva in timp ce Seedorf va avea liber la atac, putand avansa intre linii.

Avantaje: Plusul de creativitate dat de prezenta unui jucator de profil ofensiv in linia de mijloc; experienta lui Seedorf poate fi decisiva.
Dezavantaje: Seedorf nu este un jucator cu mari abilitati defensive; toata echipa va trebui sa participe la faza defensiva.

Varianta Flamini – van Bommel – Gattuso
Varianta Flamini - Van Bommel - GattusoAsezare destul de folosita sezonul aceasta, cu rezultate diferite. Impotriva echipelor care se apara cu majoritatea oamenilor in spatele balonului, echipa inscrie foarte greu. Mijlocasul desemnat sa ajute atacul este Flamini, francezul fiind cel bun atacant dintre aparatori.

Avantaje: Apararea este foarte bine protejata; este favorizat contraatacul, ceea ce constituie un avantaj in conditiile in care Inter este echipa care trebuie sa atace.
Dezavantaje: Echipa inscrie greu daca adversarii se apara disciplinat.

Varianta Flamini – Seedorf – Gattuso

Varianta Flamini - Seedorf - GattusoVarianta Flamini – Seedorf – Gattuso il vede pe olandez jucand in pozitia lui Pirlo, cea de playmaker retras. Seedorf nu a ascuns niciodata faptul ca nu prea ii place sa joace acolo dar atunci cand echipa a avut nevoie de el s-a achitat de sarcini destul de bine. In meciul cu Tottenham din deplasare, Seedorf a condus jocul excelent si a fost cel mai bun om de pe teren.

Avantaje: Posesie si constructie.

Dezavantaje: Echipa poate suferi pe faza de aparare, Seedorf neavand nici abilitatea nici conditia fizica sa joace in fata apararii.

[poll id=”30″]

Foto via.

12 thoughts on “Milan – Inter. Cum vom juca la mijloc”

 1. este placut faptul ca Boateng si Pato sau refacut complet ,fapt care va intari atacul echipei

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. cred ca Seedorf ,van Bommel si Gatusso vor face treaba buna la mijloc ,caci anume de mijloc de multe ori depinde intreg jocul

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Varianta 3 mi se pare pe departe cea mai buna. Seedorf a fost omu meciului in acea pozitie cu Tottenham si in + nu vad ce sa caute Van Bommel titular. Flamini alearga de 3 ori mai mult …

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. L-as prefera pe Zambro in locul lui Antonini, cel din urma nu-mi da deloc incredere….emotii de fiecare data cand atacurile sunt pe partea lui

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. decit Seedorf, mai bine Flamini, este mai rapid si face faza defensiva mult peste Seedorf

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Pe langa calitatile fizice si tehnice cred ca e mai bine Seedorf decat Flamini sau Van Bommel pentru ca e un invingator si altfel stau si ceilalti in teren daca e si Seedorf prezent. Personal, cred ca ultima varianta e cea mai potrivita, cu Seedorf in fata apararii.

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *