Merkel, Strasser si Verdi. Tinerii rossoneri

In sfarsit, am vazut un Milan cu 3 jucatori sub 21 de ani in prima echipa. In amicalul cu Lyon au jucat din primul minut Strasser, Merkel si Verdi. Ramane de vazut daca cei trei vor ramane la prima echipa si vor putea sa isi arate potentialul si in meciurile oficiale. Pana atunci, sa ii cunoastem mai bine.

Alexander Merkel. Mijocasul german de doar 18 ani (nascut in 1992) este jucatorul care m-a impresionat cel mai mult in amicalele disputate la Emirates Cup. Deocamdata, nu este pregatit fizic pentru prima liga italiana, acest fapt fiind evident si in amicalele din aceasta vara cand a fost depasit fizic in duelurile unu la unu. In ciuda acestui fapt, tanarul german a compensat printr-o pozitionare foarte buna, reactii rapide si o logica buna de joc. Pare un jucator rapid, cu o tehnica foarte buna si o mare disponibilitate la efort. A declarat recent ca se intelege foarte bune cu Pato si ca se aseamana foarte mult cu Hleb ca stil de joc. Desi el este la baza un mijlocas lateral, mezzaala cum zic italienii, Allegri a decis sa il joace in spatele varfurilor, sarcina de care Merkel s-a achitat destul de bine. Allegri a decis sa il retina la prima echipa si asta spune multe despre potentialul tanarului rossonero.

Rodney Strasser. Este un mijlocas defensiv cu un fizic deja impresionant si plamani pe masura. A jucat pe linie cu Flamini (mai apoi cu Gattuso) si Seedorf in amicalul cu Lyon si cred ca este pregatit pentru primul sezon in echipa mare a Milanului. Poate fi considerat un veteran printre juniorii Milanului, mijlocasul ghanez debutand pentru echipa mare inca din 2008, cand a intrat pe teren in ultimele minute intr-un meci cu Udinese. Rolul de mijlocas defensiv este unul dintre cele mai grele din joc si in general jucatorii au nevoie de mult timp pana a putea juca eficient in aceasta pozitie. Cu toate acestea, Strasser are o pozitionare destul de bune si un tackling satisfacator. Daca isi imbunatateste reactiile poate deveni un mijlocas defensiv excelent. In cazul in care Gattuso nu va reveni la o forma acceptabila il vom vedea destul de des in teren in sezonul ce urmeaza.

Simone Verdi. Tanarul atacant italian este cel mai talentat dintre cei trei dar din pacate are un fizic inca prea slab pentru prima liga. Si-a facut debutul pentru echipa mare la doar 17 ani intr-un meci de Cupa Italiei pe 13 ianuarie 2010 cu Novara. Poate juca atat aripa cat si al doilea varf si este tipul de jucator creativ cu o tehnica excelenta. Joaca pe tot frontul de atac si ii place sa varieze pe toata linia de trei sferturi in spatele unui varf de careu. Daca mai creste in inaltime si isi formeaza un fizic adecvat fotbalului modern poate deveni un jucator de atac excelent.

10 thoughts on “Merkel, Strasser si Verdi. Tinerii rossoneri”

 1. Eu as merge pe mana lui Merkel. Daca il pun preparatorii fizici la punct macar pana in luna Septembrie – Octombire, cred ca ar trebui sa i se acorde sanse la prima echipa. Transferuri rasunatoare nu s-au facut, macar sa nu pierdem si potentialul pe care il avem. Sa crestem acesti tineri talentati. Ar fi pacat sa nu.

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. sper din suflet sa jucam k acesti tinerii….dar am impresia k tot gattuso oddo pirlo seddorf …vom vedea in fata ochilor….forzza milan

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

  1. Cred ca pe Oddo nu il vom vedea prea des. Seedorf si Pirlo inca pot si vor juca sezonul asta… Gattuso cred ca va fi rezerva lui Flamini daca nu isi revine.

   Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. Eu ştiam de Strasser că l-ar fi luat Genoa sau cel puţin în co-proprietate. Oricum, nu-s sigur nici eu.

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

  1. Este in coproprietate ce Genoa dar sezonul asta joaca la Milan. Vara urmatoare se va decide viitoarea echipa a jucatorului.

   Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. Ati iuitat sa il mentionati pe Nnamdi Oduamadi la fel in coproprietate cu Genoa dar joaca la noi sezonul asta,un alt atacant de viitor…sau Dominiq Adiyah alt talent…totul e sa le dea Allegri sansa sa arate ceva.

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

  1. Am vorbit numai despre ei pentru ca ei au jucat cel mai mult in amicalele din Emirates Cup. Mai sunt Oduamadi, Zigoni, Berreta, Filkor, Daminuta… Avem jucatori bunicei la tineret. Se pare ca Adiyah va fi imprumutat la Hamburg.

   Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. mda,thiago silva e pe picior de plecare,20 de milioane + van der vaart sau gago sau diarra,
  nu inteleg de ce nul promoveaza pe albertazzi

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. Speram sa le dea ocazia la toti tineri de la primavera care promit sa joace niste meciuri cum zici sunt jucatori foarte talentati .Filkor, Daminuta care e si de-al nostru Zigoni si mai sunt si alti speram sa facem intr-un an doi echipa tinara si foarte buna.

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *