Manchester United – AC Milan. Calificarea e posibila.

O spun de la inceput, cred foarte tare in calificare. Cred intr-un Milan care poate intoarce victoria nemeritata de pe San Siro. Curajul lui Leonardo, experienta nucleului dur al vechilor jucatori ca Nesta, Gattuso, Ambrosini, Seedorf sau Pirlo si dorinta de revansa a lui Ronaldinho pot duce Milanul in urmatoarea faza a Uefa Champions League.

Dupa meciul cu Roma, Leonardo a discutat in avionul de intoarcere cu fiecare jucator in parte pentru a le aminti ca miracolul e la indemana lor. Astfel, cum Pato probabil ca nu va juca, Leonardo va trimite pe teren acelasi trident care a dominat Roma pe Olimpico. Borriello turn, Ronaldinho pe stanga si Huntelaar pe dreapta, cu rolul cel mai greu. Acela de a fi prezent in defensiva si lucid la finalizare.

Spre deosebire de meciul din tur, Leonardo are mai multi asi in maneca. 1. Abbiati a dat siguranta apararii. Cu Dida in poarta apararea parca statea pe nisipuri miscatoare. 2. Milanul cu doi mijlocasi defensivi este mult mai echilibrat. Mai ales cand unul dintre ei este Flamini, versiunea din meciul cu Roma. Francezul a facut un meci extraordinar cu Roma, pur si simplu a fost peste tot. Un adevarat box to box midfielder, cum ar zice englezii. 3. Revenirea lui Bonera a dat in plus apararii o gramada de optiuni. Italianul poate face foarte bine ambele faze. In faza de non-posesie se retrage si devine al 3-lea aparator central, iar in faza de atac este o aripa destul de buna. 4. Curajul lui Leonardo de a titulariza 3 atacanti acasa la Roma da un mesaj foarte clar echipei: Noi suntem Milan, nu ne este frica de nimeni.

Meciul cu Roma ne-a convins ca Huntelaar si Borriello, pusi impreuna pe teren, dau rezultate satisfacatoare. Din pacate, Leonardo trebuie sa gaseasca o modalitate prin care atacantii sa finalizeze ocaziile create. Daca brazilianul va reusi acest lucru, putem spera la mult mai mult de la Milanul lui Leo.

8 thoughts on “Manchester United – AC Milan. Calificarea e posibila.”

 1. cred ca ar trebui sa inceapa cu clarence. ii plac meciurile astea din CL si cred ca un mijloc cu el, Flamini si Pirlo, plus Dinho, Borriello si Huntelaar ar fi cea mai buna solutie. speranta moare ultima si oricum nu ne costa nimic sa credem ca totusi se poate.

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

  1. in meciul cu roma au jucat majoritatea bine dar eu cred ca motorasul care pulseaza sangele acuma la milan este ambrosini, chiar daca multi nu prea il simpatizeaza eu cred ca este un capitan foarte bun, rapid, lovitura de cap extraordinara, pozitionare foarte buna, bun la finaliza, bun atat in careul prorpiu cat si in cel advers – merita sa fie capitan – si trebuie sa inceapa titular tot timpul, seedorf poate intra in repriza secunda – are prea putine meciuri jucate ultima vreme.
   dar este foarte adevarat ca seedorf isi arata clasa tocmai in aceste meciuri, a facuto in tur, si in general a facuto de fiecare data cand a trebuit – mai ales cand echipa are nevoie de o rasturnare de scor, este un jucator care trebuie stimulat psihologic bine ca sa se trezeasca – sper ca 2-3 de pe san siro si golul pe care la marcat sa fie suficient de stimulatoare – si acuma vad pasa geniala lui inzaghi in meciul cu bayern, cu manchester sau kiar si cu inter in campionat (0:2 la pauza si 3:2 la final – cu seedorf marcand golul victoriei de la vreo 25 de metri)
   speranta moare ultima !

   Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

   1. De acord cu Ambrosini, este un capitan adevarat. Seedorf nu cred ca va juca titular pe Old Trafford pentru ca, vorba ta, nu are meciuri in picioare. Sa speram totusi ca isi revine, poate avem nevoie de el pe parcurs. Si da, Seedorf parca este facut pentru meciul de genul asta.

    Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

    1. Pyro ai scris ceva in articol si trebuie sa te contrazic. 🙂

     Pato va juca cu Manchester! 🙂

     Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Exclus ca Seedorf sa inceapa titular. El poate duce maxim o repriza in momentul asta, mai ales la ritmul impus de meciurile din UEFA Champions League si de meciurle cu echipele englezesti. Plus ca jucatorii care ar putea sa il inlocuiasca la mijloc, nu s-au descurcat rau deloc in ultima perioada.

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *