Declaratii de presa ale capitanului nostru, Massimo Ambrosini

Ca un capitan adevarat, Massimo Ambrosini iese in fata si vorbeste presei despre situatia actuala a echipei.

Iata ce a declarat:

Lupta pentru titlu

“Celelalte echipe au avantaj in lupta pentru titlu pentru ca Milan este in spatele lor. Este regretabil pentru ca am ratat cateva ocazii bune de a ajunge lideri. gokhan-inler-in-duel-cu-massimo-ambrosiniIn acest moment nu putem sa mai privim inapoi: au mai ramas cinci meciuri si ce-a fost a fost, nu putem schimba nimic. Trebuie sa mergem pana la capat cu cat mai putine regrete. In comparatie cu oponentii nostri in lupta pentru titlu, am obtinut mai putine puncte, poate si din cauza ghinionului, dar trebuie sa fim constienti ca nu am jucat grozav in unele meciuri, si pe buna dreptate nu am obtinut prea multe puncte. Ii invidiez pe cei care sunt in frunte acum, mi-ar fi placut sa aud de la ei ce am spus eu acum.”

Zvonurile privind plecarea lui Leonardo

“Cred ca viitorul antrenorului sta in mainile lui si are tot dreptul sa ia o decizie dupa tot ce a experimentat aici. Atat noi jucatorii cat si clubul nu putem face nimic altceva decat sa ii multumim. Merita sa ii se dea credit pentru ce a reusit. Ce a spus el la conferinta de presa ca il intereseaza prezentul, este in conformitete cu gandurile intregii echipe. Meciurile care au mai ramas de jucat pana la sfarsitul sezonului inca pot insemna mult, in fotbal multe se pot intampla. Este important sa ajungem la final stiind ca am facut tot ce a tinut de noi pe tot parcursul sezonului.”

Meciul cu Sampdoria

“S-a tot spus ca ultimul meci, cel impotriva Cataniei va fi usor, dar noi jucatorii eram constienti ca nu va fi asa si am avut dreptate. Duminica vom intalni Sampdoria, dar nu ne temem de acest meci chiar daca aceasta echipa a avut dificultati in situatii usor de gestionat si a jucat bine in meciuri grele. In acest moment al sezonului nu mai conteaza. Este clar ca Sampdoria este o echipa care trece printr-o forma buna.”

Motivarea grupului in ultima parte a sezonului

“Echipa are multa mandrie si furie in acelasi timp, din cauza ca a pierdut puncte importante, lucru care frusteaza. Dar avem mandria sa mergem pana la capat dand tot ce putem.”

Sistemul de joc

“Sistemul 4-2-fantezie este un sistem diferit de joc, in care un jucator ca mine are mai putine posibilitati de a urca in atac. Am obtinut atatea rezultate bune cu acest sistem de joc incat merita ca la un moment dat in cariera sa, un jucator sa se sacrifice. Este totusi un sacrificiu mai putin amar pentru ca daca echipa castiga este bine.”

Accidentari

“Am avut cateva accidentari concentrate in acelasi moment, o situatie mai speciala. Cei care au intrat au jucat bine, dar accidentarile au lovit jucatori importanti ceea ce este regretabil.”

Inter

“Pe noi ne intereseaza ce se intampla AC Milan, nu la alte echipe. In orice caz, Inter au ajuns pe merit in semifinalele UEFA Champions League si daca bat pe Barcelona ar merita sa castige si trofeul pentru ca au jucat un fotbal de cel mai inalt nivel.”

Tineri

“Cand am sosit la Milan si eu eram tanar si m-am simtit foarte protejat pentru ca era o echipa plina de jucatori de notorietate, adevarati campioni. Cu siguratnta, daca un tanar ajunge acum in echipa va gasi un mediu din care poate invata multe si m-as bucura ca AC Milan sa urmeze acest drum al tinerilor.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *