“Am ales aceasta cariera cu scopul de a antrena Milanul candva.” – Conferinta de prezentare a lui Filippo Inzaghi

la-presentazione-di-inzaghi-da-allenatore

 

“Am ales aceasta cariera cu scopul de a antrena Milanul candva. Si iata ca visul mi se indeplineste. Este clubul cel mai titrat din lume si imi doresc ca rezultatele sa fie pe masura.

Primul obiectiv este sa recreez spiritul care e in ADN-ul Milanului. Grupul va fi fundamental:eu am castigat intotdeauna datorita grupului. Reguli,principii si respect pentru fani. Cand am ajuns aici m-au cuprins emotiile:acesta este Milanul,care trebuie sa revina la nivelul unde ii este locul.

Cred ca un antrenor trebuie sa fie un exemplu pentru jucatori. Imi doresc ca dorinta mea de a castiga si ambitia mea sa fie intelese de jucatori. Cand am acceptat,m-am gandit la echipa pe care o am si la valorile umane,mai importante decat cele fotbalistice.

Ce s-a schimbat de cand sunt antrenor? Prietenul meu Conte mi-a zis ca nu se mai doarme noaptea. Cand esti autocritic,ca mine,asa se intampla. Mereu vreau sa fiu mai bun si mereu invat din greseli. Cand pierd o partida sau echipa nu joaca asa cum trebuie,incerc sa fac mai mult. Un antrenor devine un psiholog,iar eu sunt pregatit pentru asta;am avut atatia antrenori buni,iar important e sa fii loial, si la bine,si la greu. Doar asa te vor aprecia jucatorii.

Am terminat pe locul 8 anul asta,deci stim ca trebuie sa ne imbunatatim,iar societatea este ambitioasa ca mine. Vrem sa castigam si sa speriem adversarii. Evident ca e nevoie de rabdare; nu avem bagheta magica pentru transferuri,dar vrem sa adoptam un joc ofensiv. Noi suntem Milan si trebuie sa fim la comanda tuturor partidelor.

Suporterii sunt nervosi si e normal,asa ar trebui sa fim toti,inclusiv jucatorii care au terminat pe locul 8 anul trecut. Eu cand pierdeam ma autopedepseam,pentru ca nu puteam sa vad suporterii dezamagiti.

Ma ghidez dupa toti antrenorii pe care i-am avut,dar mai ales dupa Ancelotti,care este un exemplu de antrenor care se face respectat de toti jucatorii. Dar nu pot copia pe nimeni,asa ca sunt Inzaghi. Le-am zis baietilor ca voi ierta mereu o eroare tehnica sau tactica,dar niciodata una comportamentala. Un profesionist trebuie sa aiba o viata adecvata si mi s-a parut ca au fost toti de accord cu mine.

Un antrenor iese in evidenta doar atunci cand echipa pierde. Daca Milan termina pe locul 8,nu cred ca singura problema este de natura tehnica. Cand am castigat,era un grup unit cu un antrenor care stia cum sa ne faca sa ne simtim bine. Atunci aveam o mare ambitie,dar nu ne bucuram prea mult de succese. Dadeam maximul si ne enervam,dar in mod pozitiv,cand nu jucam. Eu cand nu jucam ma antrenam si mai mult. Asta vreau sa-I fac si pe baieti sa inteleaga,iar cine ma cunoaste deja stie cum am fost eu in acesti 20 de ani.

Vorbesc des cu Galliani,care are aceleasi idei ca si mine. Si Berlusconi are inca entuziasmul unui copil. Speram ca vom comunica des:el poate fi adevarata achizitie a Milanului,pentru ca aduce o motivatie in plus. Stim ca unii jucatori vor trebui sa plece si cand se va intampla,vom sti exact.

Balotelli a inceput bine,antrenandu-se chiar mai devreme. Toti jucatorii pleaca de la 0 cu mine si va trebui sa munceasca pentru a obtine postul. Cine imi va demonstra talent si disciplina,va juca. Sunt sigur ca Balotelli va fi un exemplu pentru ceilalti.

Nu ma asteptam la acest esec al Nationalei. E clar nevoie de ceva nou,iar aici la Milan am inceput de cativa ani sa cream intai omul. E nevoie de rabdare si din partea opiniei publice,care tinde sa-i desfiinteze pe tineri,atunci cand gresesc. Eu iau exemplul Germaniei,care investeste atat de mult in tineri. Voi cauta momentul potrivit sa pun in valoare tinerii,chiar daca sa joci pe San Siro nu e simplu pentru nimeni.

Honda e un jucator care imi place,un mare profesionist. Va putea juca in linia de 3 din fata sau chiar ca aripa. Obiectivul meu este sa-i fac pe toti sa joace la 100%. Schema mea tactica va depinde de jucatori.

Principalul obiectiv este sa revenim in Europa. Sunt multumit de aducerile lui Alex si Menez, pentru care a fost o concurenta acerba. Ne-am informat bine inainte sa-i aducem. Sunt profesionisti si capabili sa faca diferenta. In plus,il avem pe El Shaarawy,care va putea sa ne dea o mana de ajutor. Imi pare rau pentru Montolivo,care ne va lipsi,dar cine il va inlocui o va face foarte bine.”

Conferinta de prezentare a lui Filippo Inzaghi: http://www.youtube.com/watch?v=4LiFDFQbcpU&list=UUKcx1uK38H4AOkmfv4ywlrg

3 thoughts on ““Am ales aceasta cariera cu scopul de a antrena Milanul candva.” – Conferinta de prezentare a lui Filippo Inzaghi”

 1. daca scutura vestiarul de balotelli si alte tinikele, poate va face treaba, daca va mentine actuala politica, e greu, mai bine o achizitie majora per mercato si 2-3 promovati de la tineret decat toti somerii aruncati de alti
  dpdv financiar situatia e conditionata acum si de procesul lui seedorf si daunele cerute de el
  dpdv sportiv mai mult de un loc de ucl, n-ar fi realist sa vb pt anu acesta
  dpdv fotbalistic, ma uit in lot si vad numai 13-15 jucatori utili restul sunt la nr
  dpdv organizational, daca barbara mai vb inainte de a lua jucatorii despre ce tinte avem, nu mai vine nimeni
  dpdv imagologic, suntem un nottingham forrest in devenire

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Pacat de el ca a nimerit in cea mai proasta perioada din ultimii 30 ani pt club. Bani nu mai sunt, jucatorii care au ramas sunt 90% gloabe. Sa speram ca terminam in primele 5, e nebunie curata sa speri la mai mult cu asa lot si asa buget.

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *