Ajax-AC Milan 1-1. Analiza fazelor importante

Mana lui Allegri incepe sa se vada. Mai ales pe faza de atac. Jocul pe verticala ia locul incet incet jocului orizontal practicat in ultimii ani de Ancelotti si Leonardo. Schimbarea sistemului de la 4-3-3 la 4-3-1-2 este o miscare buna, triunghiul format de Seedorf, Ibrahimovic si Robinho favorizand foarte mult combinatiile in centrul jumatatii adverse. De altfel, cele doua mari ocazii ale lui Robinho se nasc din astfel de situatii.

Din pacate, apararea plateste pentru singura mare gresela facuta. Zambrotta si Flamini sunt prost pozitionati si ofera mult spatiu lui Suarez in dreapta. Nesta nu reuseste sa il opreasca sau mai bine zis Suarez trece usor de italian si o situatie de 3 contra 7 devine una 2 contra 1, totul plecand de la o greseala de pozitionare si un dribling reusit.

Minutul 17. Prima mare ratare a lui Robinho. Zambrotta paseaza vertical pentru Ibrahimovic care trimite din prima pentru Seedorf aflat la 4 metri de el. Olandezul vede culoarul pentru Robinho si ii trimite mingea printre doi aparatori adversi. Robinho profita de viteza sa si ajunge la minge. Jocul vertical pe Ibrahimovic cerut de Allegri face diferenta. Suedezul trage tot timpul 2 aparatori dupa el si intr-o aparare lasata usor descoperita de mijlocasi Robinho ramane marcat de un singur om si isi poate pune in valoare viteza si tehnica.

Ocazie Robinho.

Minutul 29. Este 1-0 pentru Ajax si Milan trebuie sa inscrie. Ibrahimovic primeste o minge destul de dificila in partea stanga dar reuseste sa o protejeze si se intoarce cu fata catre poarta adversa. Paseaza scurt catre Seedorf care paseaza excelent pe culoar catre Robinho. Doua lucruri sunt importante in aceasta faza si fara ele golul ratat de Robinho nu ar fi fost posibil. 1. Ibrahimovic protejeaza excelent in lateral si astfel reuseste sa impinga echipa spre poarta adversa. Mai mult, suedezul se foloseste de forta fizica impresionanta si se intoarce cu fata catre joc. 2. Seedorf joaca in rolul sau preferat si pasa este superba. Olandezul este cu spatele la Robinho si totusi paseaza perfect pe culoar cu exteriorul piciorului drept. Putini jucatori sunt in stare de asemenea pase.

Robinho rateaza incredibil

Minutul 39. Gol Ibrahimovic. Faza incepe inca din jumatatea adversa si este construita in cel mai mic detaliu inca de la prima minge. Zambrotta paseaza catre Pirlo, Seedorf coboara pana la nivelul mijlocasilor deranjand oarecum asezarea olandezilor in teren si tragand 2 oameni dupa el. Pirlo scurt catre Seedorf care ii inapoiaza lui Zambrotta si avanseaza rapid spre careul advers. Pirlo se opreste putin, asteapta pana cand Seedorf ajunge sa completeze situatia de 3 contra 3 de la marginea careului advers si paseasa in adancime catre olandez. Numarul 10 rossonero controleaza balonul excelent si paseaza in centru catre Ibrahimovic care nu rateaza. Faza frumoasa, construita in cel mai mic detaliu de veteranii Zambrotta, Pirlo si Seedorf.

Gol Ibrahimovic 1

Gol Ibrahimovic 2

Minutul 23. Gol Ajax. Golul olandezilor a venit dupa o greseala de pozitionare a lui Zambrotta si partial a lui Flamini. Faza pare una foarte simpla pentru apararea rossonera care se apara cu 7 oameni impotriva a 3 atacanti olandezi. Totusi, Ajax reuseste sa inscrie profitand de pozitionarea proasta a jucatorilor din partea dreapta a apararii Milanului si de miscarea excelenta a atacantilor sai, in special a lui Suarez. Marcati cu albastru sunt Zambrotta si Flamini, ambii fiind pozitionati gresit. Zambrotta este mult prea avansat, italianul trebuind sa fie in linie cu aparatorii. In pozitia lui Zambrotta ar fi trebuit sa fie Flamini. Suarez profita demarcandu-se in spatiul lasat gol de italian. Nesta este nevoit sa intervina in partea dreapta, este depasit de Suarez si Thiago Silva ramane singur cu doi atacanti. Brazilianul trebuie sa inchida omul cu mingea si se duce spre Suarez. El Hamdaoui ramane liber si va fi 1-0.

Gol Ajax

Gol Ajax 2

Greseala lui Zambrotta este una destul de evidenta si permite olandezilor sa deschida scorul. Flamini este si el complice la greseala fundasului lateral italian. Champions League este competitia detaliilor si nu ne putem permite ratari ca cea a lui Robinho sau greseli de pozitionare precum cea a lui Zambrotta. Meciul ar fi avut alt rezultat cu Zambrotta si Flamini in pozitie corecta si cu o mai mare stapanire de sine din partea lui Robinho.

13 thoughts on “Ajax-AC Milan 1-1. Analiza fazelor importante”

 1. La faza golului lui El Hamdaoui e o greseala colectiva clasica. Flamini este principalul vinovat pentru ca era cel care ar fi trebuit sa intampine pe Emanuelson si nu sa il lase pe Zambrotta. Apoi faza ii scapa de sub control din cauza rapiditatii lui Suarez si nu mai apuca sa isi recupereze greseala prin dublaj la Nesta.
  Nici El Hamdaoui nu trebuia sa primeasca liber acolo in conditiile in care Pirlo si Gattuso puteau sa stranga.
  Dar repet, unul dintre cei mai rapizi atacanti ai Europei s-a miscat prea in viteza pentru ca Flamini, Gattuso sau Pirlo sa aiba reactie.

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 2. Eu cred ca Zambrotta s-a hazardat si a iesit prea mult, nici Flamini nici Nesta nu au tipat ca are 2 kilometri de spatiu in spate… Eu pe Zambrotta l-am mai vazut facand greseli de genul. Cred ca a intervenit si o oarecare siguranta cand au vazut cu sunt 7 contra 3. Toata lumea se gandea ca faza e moarta… Oricum si Flamini este vinovat.

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

  1. In lipsa unui alt jucator care sa il intampine pe Emanuelson, Zambrotta cred ca a procedat corect. Nu poti sa lasi spatiu de patrundere si jucator sa gandeasca cu mingea la picior la 30 de metri de poarta. E clar ca a intervenit relaxarea la faza aia. Mai ales a mijlocasilor. Ia uita-te sa vezi cum reactioneaza Pirlo de la inceputul la sfarsitul fazei 🙂

   Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 3. inca o dezamagire …..au fost mai buni …si mie friga sa nu ne umilim iar in champions ca anul trecut ….

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 4. dar la a doua ocazie a lui binho nu a fost offside?
  dinho a facut ceva scheme la incalzire 🙂

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 5. flamini a jucat bine doar ca faulteaza prea dur si ia galbene de pomana.
  la gol sunt vinovati si gattuso si antonini ca ei s-au pus in fata lui abbiati si nu au intrat la ala ce a marcat. s-au aruncat ca in bazin (pe langa)

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 6. sa speram ca allegri va gasi solutia castigatoare pentru urmatoarele meciuri

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

 7. Parca zicea cineva, candva, ca Seedorf e praf? Expirat?
  Uite-l cum da doua pase de gol!

  Imi place: Thumb up 0 Thumb down 0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *