AC Milan – Chievo: Conferinta de presa Leonardo

Inaintea meciului impotriva celor de la Chievo, antrenorul Leonardo a vorbit la conferinta de presa despre Nesta, fani, liga si despre meciul de la Manchester.

Iata ce a declarat Leonardo inainte de AC Milan  – Chievo:

despre accidentarea lui ALESSANDRO NESTA

In ceea ce priveste accidetarea lui Sandro trebuie sa evaluam situatia calm. Este o problema care a aparut de la o zi la alta. Cand vorbim despre Nesta intotdeauna exista motiv de ingrijorare pentru ca Sandro este un jucator care a avut mereu o influenta pozitiva. Anul acesta el a devenit un lider tacut avand in vedere experienta si istoricul sau la Milan. Nesta a influentat pozitiv performanta celorlalti jucatori. Realizam ca accidentarea sa este un lucru important, dar cred ca echipa asta este destul de matura pentru anumite lucruri. Oricum, aceasta situatie ne afecteaza. S-a intamplat ca Sandro sa joace meciuri cu dureri minore. De data acesta, de asemenea, am crezut ca este vorba de asa ceva, dar  de fapt problema a recidivat in meciul cu Atalanta, la Roma fusese in regula.

despre Serie A

In momentul acesta suntem tot la patru puncte in spatele lui Inter, tot trebuie sa jucam impotriva lui Chievo. Dupa cum ati vazut inca de la inceputul sezonului, lucururi neprevazute se pot intampla. Suntem pe locul secund si trebuie sa continuam drumul analizand totul de la meci la meci, folosind cei mai buni jucatori disponibili si incercand sa ne mentinem stilul si ritmul de joc. Toate aceste elemente ne-au adus pana pe locul secund.

Evident ca tot ce se intampla in jurul lui AC  Milan, afecteaza echipa. Mai sunt totusi 11 meciuri de jucat pana la finalul sezonului si trebuie sa ne gandim doar la noi si sa nu lasam lucruri din exterior sa ne influenteze. Infrangerea de ieri a Inter-ului nu va fi determinanta, mai sunt inca multe meciuri. E frumos sa fim mai aproape de primul loc si sa facem Serie A mai interesanta. Este bine, mai ales dupa un meci ca cel de la Manchester. Maine putem sa ajungem la doar un punct, dar cand mai sunt zece meciuri, asta inseamna mult. Impotriva lui Chievo trebuie sa facem sacrificii cu totii si trebuie sa stim sa suferim.

despre alegerile facute in meciul de pe Old Trafford

Alegerile mele in ceea ce priveste apararea au vrut sa surprinda la acel moment, dar lucruri neaspsteptate s-au intamplat, cum ar fi accidentarea lui Bonera. In ceea ce priveste necalificarea, meciul trebuia tinut in frau mai mult din punct de vedere psihologic.

Nu pot nega ca nu am avut probleme in aparare, care au dat peste cap planurile intr-un fel. Alegerea de a baga in aceeasi echipa pe Huntelaar, Borriello si Ronaldinho a fost facuta pentru a fi mai prezenti in careu.Trebuia sa castigam si am incercat sa avem echilibru la mijloc cu Flamini, Ambrosini si Pirlo.

Echipele alese de mine sunt un cumulul de mai multe elemente, prin care propun un stil de joc, si apoi trebuie sa tinem cont si de forta lui Manchester United: foarte buna forta fizica, un stil de joc foarte bine insusit si talent cu carul.

Am decis sa il introduc pe Seedorf penru a ridica centrul de greutate al echipei, iar cum Bonera s-a accidentat la cabina si nevrand sa fac doua schimbari, am facut doar una coborandu-l pe Ambrosini fundas central.

Am crezut in el, dar este normal la un moment dat de-a lungul unui sezon, ca unii jucatori cum ar fi Ambrosini si Borriello, sa aiba un moment de cadere, desi fac un sezon foarte bun.

despre anumiti jucatori

Pato: inainte de problema care l-a tinut departe de gazon doua luni, el nu a mai avut nicio problema musculara. Acum indura accidentarea intr-un mod mai calm. Saptamana viitoare vom intelege mai bine, cand ar putea sa se intoarca. Pentru meciul impotriva lui Napoli este de asemenea posibil sa putem conta pe Mancini si Antonini, vom vedea de-a lungul saptamanii.

despre posibilitatea folosirii lui Oddo si a lui Kaladze

Daca ii vom folosi pe Oddo si pe Kaladze sunt convins ca amandoi ar raspunde pozitiv, intarind forta echipei. Pana astazi nu au existat jucatori marginalizati. Sunt sase jucatori pe doua posturi, iar ei sunt consitienti de asta.”

despre presedinte

Cand fost cu el la terenul de antrenament de la Roma l-am vazut interesat. Presedintele a stat cu noi de vorba timp de patru ore si intotdeauna a aratat interes cand a fost vorba de AC Milan. Nu vad lispsa de interes in ceea ce il priveste, chiar daca nu s-a exprimat in legatura cu eliminarea din UEFA Champions League. Trebuie sa tinem cont si de faptul ca are numeroase indatoriri ca prim ministru.

despre fani

Avand fanii alaturi de echipa este grozav. Chiar si la 3-0 pentru Manchester i-am auzit incurajandu-ne, au inteles situatia in care eram, si cand am sosit la aeroport ne-au intampinat cu caldura, incurajandu-ne.

despre folosirea lui Inzaghi

De fiecare data cand Pippo a jucat a facut-o pentru ca a meritat si a facut-o mai bine ca Huntelaar, mai ales la inceputul sezonului. Acum este invers. Inzaghi este un jucator important care a marcat multe goluri in cariera sa, dar acum nu se mai ridica la acelasi nivel. Ca antrenor, iau deciziile cu seninatate, iar Huntelaar a jucat mai bine ca Pippo in ultimele saptamani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *